Stonecapes Queila on väkivahva puolifransmanni. Kannen kuva: Anu Leppänen
Stonecapes Queila on väkivahva puolifransmanni. Kannen kuva: Anu Leppänen

Taikajuomapataan tippunut Keila

Keskiviikon Hevosurheilu esittelee marraskuun Kuukauden hevosen – väkivahvan Euroopan mestarin Stonecapes Queilan, joka tosin ei asu Galliassa vaan Kiikussa, mutta jolla on paljon yhtäläisyyksiä kuuluisaan sarjakuvasankariin. Lehti on postilakon takia luettavissa jo tiistaina klo 19.

”Keila on aivan järkyttävän kova juomaan ja syömään. Melassi on sen mielestä ihan parasta ajon jälkeen. Ja kun startista tullaan ja laitetaan hevonen karsinaan, niin viidessä minuutissa ruokakuppi on tyhjä. Keila syö jo vauhdista, kun ruokaa kaataa kauhalla. Ei se malta edes odottaa, että sapuska on kupissa”, valmentaja Christa Packalén taivastelee.

Tyypillisempää olisi, että tammahevonen protestoisi kovia startteja nirsoilemalla. Mutta Stonecapes Queilan nälkä vain yltyy työnteosta.

Kun Packalén vielä luonnehtii tätä puolifransmannia punaruunikkoa väkivahvaksi ja lapsekkaaksi, tunnettu esikuva alkaa hahmottua. Ranskalaisen sarjakuvataiteilija Alberto Uderzon piirtämä punakutrinen Obelix on suuri ja vanttera soturi, joka putosi lapsena taikajuomapataan ja sai kylvyn myötä yli-inhimilliset voimat. Pienessä gallialaisessa kylässä asuvalla Obelixilla on niin ikään kyltymätön ruokahalu ja lapsenomainen mieli, ja lisättäköön sekin yhtäläisyys, että hänen suurta hupiaan on vastustajien löylyttäminen.
Löylytykseksi voidaan hyvällä syyllä kutsua myös Stonecapes Queilan esitystä Vermon EM-raveissa lokakuussa.

Kuinka Keila päätyi Packalénien talliin? Kuinka tamma kasvoi huippuoriitkin kaataneeksi Euroopan mestariksi? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Uutisissa taustoitamme korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, jonka mukaan ennakkomaksullisten ravikilpailujen osallistumismaksuista ei tarvitse enää maksaa arvonlisäveroa. Raviurheilulle myönteisen päätöksen takana on vuosien oikeustaistelu.

EMP-Invest Oy on Erkki Laakkosen lasten omistama kiinteistöfirma, jolla on hevoskasvatusta Amerikan lisäksi Suomessa ja Ruotsissa. EL Ideal on EMP-Investin ainoa kilpahevonen Amerikassa, mutta laatu korvaa määrän. Lauantaina EL Ideal voitti 2-vuotiaiden Valley Victory Trotin ja tienasi yli 200 000 dollaria. Keskiviikon Hevosurheilu tutustuu huippusukuiseen menijään tarkemmin.

Pääkirjoituksessaan päätoimittajamme Stiina Ikonen lausuu painavan sanan raviurheilun päätöksentekijöiden silmiinpistävästä sukupuolijakaumasta. Hän paljastaa myös jo tänään, ketkä huomenna valitaan Suomen Hippoksen hallitukseen ja miksi.

Postilakko on pysäyttänyt päiväjakelussa olleet sanoma- ja aikakauslehtien toimitukset. Tämän vuoksi Posti ei jaa myöskään Hevosurheilu- ja 7 Oikein -lehtiä.

Molemmat lehdet voi lakon aikana lukea verkosta vapaasti digilehtinä, ja tilaukset jatkuvat automaattisesti lakon keston verran eteenpäin. Kerromme nettisivuillamme tarkemmin, miten lakko vaikuttaa lehtien toimitukseen.

Digilehden pääset lukemaan täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi