Jorma Kontio kertoo Sisuradion lähetyksessä lapsuudestaan, työstään ja viime vuoden saavutuksistaan.
Jorma Kontio kertoo Sisuradion lähetyksessä lapsuudestaan, työstään ja viime vuoden saavutuksistaan.

Tällaista on Jorma Kontion elämä ja lempimusiikki - kuuntele Sisuradion puolituntinen

Ruotsin radion suomenkielinen Sisuradio on tehnyt puolituntisen ohjelman ohjastajalegenda Jorma Kontiosta. Ohjelmassa viime vuonna vuoden ruotsinsuomalisena palkittu Kontio kertoo raviohjastajan työstään. Kontio on itse valinnut myös ohjelmassa soivan musiikin.

Ohjelman voit kuunnella tämän linkin kautta. Kontio on kertonut musiikkimaustaan muun muassa Hevosurheilun julkaisemassa miehen 60-vuotisjuhlanumerossa. "Tämä Konstan parempi valssi, en minä siitä olisi parikymmentä vuotta sitten varmaan tykännytkään, mutta olen siihen tykästynyt", Kontio kertoo.

Ohjelmassa nykyään Enköpingissä asuva Kontio kiittelee Tampereen Teivon aikanaan nuorelle valmentajalle antamaa mahdollisuutta oman tallin pitoon. Enimmillään yli 140 000 kilometriä vuodessa autoa ajava Kontio kertoo myös hirvikolareistaan ja niiden aiheuttamista mietteistä.

Ohjelmassa kuullaan Konsta Jylhän lisäksi Vesa-Matti Loirin tulkinta Eino Leinon Lapin Kesästä ja Junnu Vainion Albatrossi. "Ehkä mä olin sitten siinä Albatrossissa se joka lähti", Kontio pohtii.

Kontio muistuttaa puolisonsa Päivin merkittävästä roolista niin paperitöiden kuin ajoasujen työläässä päivittäisessä hoitamisessa.

Kontio kuvaa raviurheilua elämäntavaksi josta hän on edelleen sydämestään asti innostunut.

Suomi ja suomalainen raviurheilu vetää Kontioa edelleen väkevästi puoleensa. Ehkä suomalaisten ravien ystävien suhdetta Kontioon kuvaavavatkin miehen suosikkilaulun Lapin kesän säkeet:

Havisten halki ilman lentäkäätte,
tekoja luokaa, maita valaiskaa,
mut talven poistuneet kun täältä näätte,
mä rukoilen, mä pyydän, palatkaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi