Talven Ihmemaa aukeaa sunnuntaina Vermossa – ”Tänä vuonna tavoitteena on tuplata kävijämäärä”
Vermon toimitusjohtaja Heikki Häyhä ja ohjastaja Hannu Torvinen testasivat Talven Ihmemaan liukurimäen viime helmikuussa.Kuva: Nina Salonoja

Talven Ihmemaa aukeaa sunnuntaina Vermossa – ”Tänä vuonna tavoitteena on tuplata kävijämäärä”

Maan pääradalla voi vuoden toisesta päivästä alkaen harrastaa erilaisia talviaktiviteetteja ravien seuraamisen lisäksi.

Talven Ihmemaa pystytettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Aukioloaika jäi kuitenkin alle kuukauden mittaiseksi, kun yllättäen lämmennyt sää teki tepposet. Nyt avaus tapahtuu kuukautta aiemmin, eivätkä ainakaan tämänhetkiset koronarajoitukset vaikuta ulkoilmatapahtumaan.

Tänä vuonna Talven Ihmemaa rakentuu sekä katsomorakennuksen taakse että kaviouran viereen. Viime vuoteen verrattuna uutena aktiviteettina on muun muassa suomenhevosen vetämä rekiajelu.

”Nyt voi raveja seuratessa pelata samalla jääminigolfia, hyppiä keppariradalla tai laskea liukurilla mäkeä”, Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä mainostaa.

Viime vuonna tapahtuma tuotti vajaan kuukauden aukiolon aikana nollatuloksen. Tänä vuonna selkeä pyrkimys on päästä positiiviseen tulokseen, kun aukiolojakso on tarkoitus pidentää kahteen kuukauteen. Myös viimevuotisia hankintoja pystytään tietysti hyödyntämään tällä kertaa.

”Viime vuonna kävijöitä oli noin 10 000. Tänä vuonna tavoitteena on tuplata kävijämäärä.”

Häyhä kertoo, että Talven Ihmemaan sulkeuduttua viime helmikuun loppupuolella, Vermossa istuttiin porukalla alas perkaamaan asiakaspalautteita, joista on pyritty ottamaan oppia tälle vuodelle.

”Nyt on jälleen hieman uudenlainen maailmantilanne, joten aivan kaikkea emme pysty korjaamaan, mutta uskon, että monia asioita pystymme tekemään paremmin.”

Vermon vuosi starttaa ryminällä, sillä heti vuoden ensimmäisenä päivänä, siis päivää ennen Talven Ihmemaan aukeamista, maan pääradalla ravataan 75-kierros. Ravit järjestetään kokonaan ulkoilmatapahtumana vallitsevien koronarajoitusten vuoksi. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta paikan päälle saapuvan yleisön kannattaa huomioida ravintolapalveluiden rajallisuus ja totopelipisteiden puuttuminen. Sisätilat ovat suljettu lukuun ottamatta WC-tiloja.

”Ulkoalueella myydään kyllä suolaista ja makeaa. Tallialue on muuten suljettu yleisöltä, mutta omistajat pääsevät sinne, jos oma hevonen on lauantaina kilpailemassa”, Häyhä kertoo.

Lisätietoa muun muassa aukioloajoista ja hinnoista löydät Talven Ihmemaan verkkosivuilta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi