Morison kippari Juha Utala suitsutti hevosta ja valmentajaa taiston tauottua.
Morison kippari Juha Utala suitsutti hevosta ja valmentajaa taiston tauottua.Kuva: Anu Leppänen

Talven kiistaton kuningas on voimaruuna Morison - "Paljon on ollut ongelmia ja se on ne selättänyt"

Siru Juutisen valmentama ja Juha Utalan ohjastama Morison vyörytti muilta ensin mehut ja sitten luulot pois. Ruunalta itseltään voimat eivät lopu yhden lauantain aikana.

Juha Utala ajoi odotetusti Morison ominaisuuksia hyödyntäen. Hän ei jäänyt torkkumaan parijonoon, vaan ajoi päättäväisesti niin kauan eteenpäin, että paikka johtavan rinnalta irtosi. Avauspuolikas siihen meni, mutta 1600 ennen maalia keulaan kiihdyttänyt Landen Paukku sai voimaruunan rinnalleen.

Toisella kierroksella vauhti kiihtyi kaiken aikaa. Morison vyörytti loppukaarteessa omaa maksimivauhtiaan Landen Paukun rinnalla, joka oli kypsä maalisuoran alussa. Ulkoa yritettiin, mutta 2. ulkoa iskenyt Koskelan Akseli pääsi vain kupeelle. Tinderi puristi avoimia hevosia vastaan hienosti kolmanneksi, mutta Morison oli loppuun saakka tulta ja tappuraa. 

“Hienosti se piti ykköseksi”, Juha Utala kiitteli. “Ruuna päästää toisen siihen kupeelle, mutta se on sitten siinä. Hevosella on kultainen juoksupää, mikä ratkaisi tälläkin kertaa.”

Utala ei ottanut arvovoitosta kunniaa itselleen, vaan hän suitsutti hevosta ja valmentajaa.

“On hienoa, että pääsee tällaisen huippuhevosen kyytiin. Mikäs täällä seremoniapaikalla on paistatellessa. Siru on säntillinen nainen, joka tekee tarkkaa työtä.”

Siru Juutinen on omalla kasvatillaan kulkenut ikimuistoisen taipaleen kohti suurkilpailujen seremoniapaikkoja. Valmentaja muistuttaa, ettei työ ole aina ollut yhtä juhlaa. 

“Paljon on ollut ongelmia, ja ne on voitettu. Sen jälkeen Morison on paljon antanut. Hienolta tällainen onnistuminen tuntuu.”, Juutinen iloitsi.

Valmentaja elää Morisonin rinnalla ottamatta paineita tulevasta. Myös lähdön hetkellä nainen tiedostaa, että mitä tahansa voi tapahtua.

“Lähdöt pitää aina ajaa maaliin saakka, enkä ollut loppumatkasta mitenkään varma menestyksestä. Morison on hevonen, jolle voi laukka aina tulla.”

Toto75-päivä tarjosi odotetusti uuden voittajan, kun Jani Suonperän huutokaupasta ostama tuore valttikortti Ari Potter oli heti Suomen debyytissään täyden luottamuksen arvoinen.

Crossfire Happens aloitti kierroksen suuryllätyksellä, ja hieman yllättäen lähes pelaamattomaksi jäänyt Edgeuptotop oli Ari Potterin ohella toinen kovaluokkainen taukohevonen, joka juhli heti kauden avauksessaan. Exclusive Matter oli keulaan edettyään luottamuksen arvoinen, ja Delightful Moment esitteli mailin pikapyrähdyksessä jälleen nopeuttaan. Se kesti hienosti ykkösenä maaliin saakka.

Lue lisää lauantain Kavioliiga-raveista maanantaina diginä ja keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, vaihto ja voitto-osuudet

Toto75-1: 12 Crossfire Happens, 3 %, 3,38 euroa

Toto75-2: 6 Delightful Moment, 52 %, 6,09 euroa

Toto75-3: 6 Ari Potter, 58 %, 7,86 euroa

Toto75-4: 12 Edgeuptotop, 3 %, 372,02 euroa

Toto75-5: 10 Mr Reddington, 16 %, 1074,32 euroa

Toto75-6: 8 Exclusive Matter, 74 %, 1291,82 euroa

Toto75-7: 11 Morison, 20 %, 3290,10 euroa

Seitsemän oikein - 3290,10 euroa

Kuusi oikein - 15,05 euroa

Toto75-vaihto: 314 893,50 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi