Santtu Raitalan kuskaama Memento Vivere ehti hallittuun karsintavoittoon.
Santtu Raitalan kuskaama Memento Vivere ehti hallittuun karsintavoittoon.Kuva: Pekka Salonen

Tammacupin karsinnoissa vankkoja suorituksia – Memento Viveren voitto tuli räväkällä kirillä

Vermossa ravattiin karsintojen iltaa, vaikka derbykarsinnat odottavatkin vasta ensi viikolla. Kun tuoreen kilpailun Tammacupin karsintalähtöjä ajettiin seitsemän, kilvoiteltiin Vermon keskiviikkoajoissa peräti 12 lähdön verran – mukaan lukien lämminveristen OEX-karsinta.

Santtu Raitalan ohjastama Memento Vivere oli yksi Tammacupin vakuuttavista karsintavoittajista. Kolmannessa ulkona matkannut valjakko oli loppukaarteessa jo kolmantena, mutta voittoa ajatellen tehtävä ei helpolle vaikuttanut, kun Olli Koivunen käänsi keulassa Fiorinin kanssa kaasuhanan kaakkoon maalisuoralle kaarruttaessa. Fiorini teki muihin eroa, mutta Memento Vivere lähti pian tavoittamaan ja ehti varmasti ohi.

”Hyvässä kunnossahan se on pitkään ollut, mutta tähän lähtöön tähdättiin. Sillä on niin kova loppuveto, että kun näin sen lähtevän sieltä nousemaan, olin toiveikas, että se ainakin liki tulee”, Memento Viveren valmentaja-omistaja Valdemar Hagert kertoi.

Memento Viverelle ei ole näillä näkymin tulossa viilauksia 4. syyskuuta Vermossa 10 000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan finaaliin.

”Finaaliin lähdetään hyvällä mielellä. Lähtö tulee olemaan tosi kovatasoinen, kun on kovia hevosia vastassa. Lähdetään taistelemaan, ja katsotaan, että mitä sieltä saadaan. Tehdään asiat sitä varten, kuten aikaisemminkin, ettei lähdetä kikkailemaan. Tamman päivän kunto ratkaisee, ja jos kaikki onnistuu, pystyy se sielläkin pärjäämään.”

Memento Vivere siirtyi iisalmelaisen harrastajavalmentajan hoiviin vuoden vaihteessa. Hagert nostaa 5-vuotiaan tamman yhden kisan esille, joka on jäänyt erityisesti hänelle mieleen.

”Heti alettiin ajamaan tasaisesti kilpaa, kun tamma tuli meille. Mikkelissä se teki Eric Raffinin ajamana hyvän juoksun, kun kiersi 4. ulkoa riskisti ja oli toinen maalissa. Kyllä se on tehnyt pitkään hyviä juoksuja muutenkin.”

Valdemar Hagert kehuu 5-vuotiasta tammaansa hyväpäiseksi kilpailijaksi.

”Memento Vivere on äärimmäisen vauhtikestävä ja tulee perille asti aina, ettei jätä leikkiä kesken.”

Viikko sitten Vermossa suuryllätyksen tehtaillut Gal Gadot Racing oli nyt omassa karsintalähdössään suursuosikki. Juha Utalan suojatti jyräsikin varman ykköstilan toiselta ilman selkää. Busy Combon ykkönen tuli kirimällä.

Keulapaikka oli Tammacupin karsinnoissa muuten kullanarvoinen. Kärjestä parhaaksi ylsivät Touch Me Too, Galway Girl ja Jezzet Savoy sekä Matamixx.

Unique Sunriselle uran avausvoitto

Oulu Expressin karsinnassa Antti Teivainen latasi Unique Sunrisen keulapaikalle. Painetta tuli Janita Antti-Roikon suojatilta Zolorinolta, joka painuikin hetkeksi kärkeen, mutta Teivainen pokkasi paikan pian takaisin itselleen.

Suursuosikki Time Match sai 2. ulkona Zolamanin takana maukkaan reissun. Ari Moilasen ajokki pyrki keulahevosen ohi kiripuolikkaalla, mutta missään kohtaa ei sille näyttänyt, että se keulavaljakon ohittaa – eikä niin käynytkään.

Mainitun kolmikon lisäksi OEX-finaaliin selvisivät Nemea Kato, Starry ja Fantom Factor. Maanantaina Oulussa selvitettiin loput kuusi finalistia.

Voimaliigassa ratkesi jo alussa paljon, kun Hannu Korpi pääsi Grainfield Aidenin kanssa Super Schisselin ja Iikka Nurmosen etupuolelle. Grainfield Aiden eteni keulaan, eikä puolimatkan jälkeen rinnalle kiertänyt Super Schissel pystynyt haastamaan tosissaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi