Mikko Kauhasta ja Tuomas Pakkasta hymyilytti toissa syksynä, kun Tellmeastory oli kirinyt Kavioliiga-osakilpailuna toimineen Tammer-ajon voittoon ajalla 15,0.
Mikko Kauhasta ja Tuomas Pakkasta hymyilytti toissa syksynä, kun Tellmeastory oli kirinyt Kavioliiga-osakilpailuna toimineen Tammer-ajon voittoon ajalla 15,0.Kuva: Anu Leppänen

Tammer-ajon voittaja tekee debyyttinsä Korven treenistä – ”Ehdotin ensin, että olisimme vieneet hevosen Ruotsiin”

Pekka Korven talliin siirtynyt Tellmeastory päättää pitkän taukonsa lauantaina Lappeenrannassa.

Aiemmin Björn Goopin valmennuksessa Ranskassa ja Ruotsissa kilpaillut ruuna siirtyi Suomeen toissa kesänä. Ura uudessa kotimaassa starttasi hienosti, kun Mikko Kauhasen treenaama Tellmeastory ravasi neljästä ensimmäisestä startistaan kolme voittoa ja yhden kolmossijan. Arvokkain täysosuma tuli Teivossa ravatussa Tammer-ajossa, jonka voitosta se tienasi 10 000 euroa.

Viime keväänä ruuna palasi parin kuukauden tauolta voittovireessä. Seuraavassa startissa irtosi kuutossija kivikovassa 2600 metrin avoimessa ryhmäajossa. Kyseisessä kisassa taakse jäi kovia nimiä, joten kauden alku vaikutti lupaavalta.

Seuraavaksi Tellmeastory starttasi Seinäjoella Etain Royal Stayerissa, ja siitä alkoivat vaikeudet. Tuomas Pakkanen yritti luovia ajokkinsa viimeisellä takasuoralla kirikaistoille, mutta hevonen törmäsi edessä väsyneeseen Arctic Loveriin. Sen seuraukset kävivät ilmi vasta myöhemmin.

”Hevosen etujalka tarttui hieman edellä menevän kärryihin. Sen jälkeen Tellmeastory käytettiin klinikalla, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Kotona ruuna tuntui hiljaisissa vauhdeissa ihan normaalilta”, Kauhanen kertaa.

”Ajettiin pari starttia sen jälkeen, ja hevonen laukkasi niissä. Vasta viimeisessä kisassa huomasin, että kaikki ei ole kunnossa.”

Kauhanen vei hevosen Tampereen Hevosklinikalle tutkittavaksi. Eläinlääkäri Kimmo Elfving osasi valaista, mikä hevosta vaivaa. Etujalasta löytyi luuruhje, jonka lisäksi jo aiemmin vaivanneet hankositeet olivat reagoineet.

”Takajalan hankosidevammat ovat siinä mielessä ilkeitä, että niitä ei päälle päin huomaa. Eikä huomannut rauhallisessa vauhdissakaan. Hirveästi huonoa tuuria”, Kauhanen harmittelee.

”Varmaan olisi pitänyt olla itsekin tarkempi Seinäjoen startin jälkeen, mutta ei lääkäritkään löytäneet vikaa, niin en minäkään sitä tajunnut.”

Reilun kahdeksan kuukauden paussi päättyy lauantaina, kun Tellmeastory asettuu auton taakse Lappeenrannassa. Ruuna starttaa ykkösradalta avoimeen 2100 metrin ryhmäajoon. Samalla se tekee debyyttinsä Pekka Korven valmennuksesta.

Kauhanen treenas yhdessä Juha Vidgrenin kanssa omistamaansa hevosta aiemmin itse, mutta joulun jälkeen Tellmeastory matkasi Vieremältä Etelä-Suomeen Pekka Korven talliin.

”Se oli loppuvuodesta jo hyväntuntuinen, mutta viime vuonna tuntui jäädytetyillä radoilla, joita täällä meillä päin on, että se ei saanut itsestään irti. Joutui pitkällä hokilla ajamaan, niin se ei ottanut vauhtia”, Kauhanen perustelee ratkaisua. ”Ehdotin Juhalle (Vidgren) ensin, että olisimme vieneet hevosen Ruotsiin, mutta päädyimme sitten Etelä-Suomeen.”

Pekka Korpi tunnetusti harvoin ylistää hevosiaan etukäteen, joten toistaiseksi omistajatkaan eivät uskalla toivoa liikoja maanantain kisasta. Valmentaja on kuitenkin kuulostanut Kauhasen mukaan tyytyväiseltä hevosen otteisiin.

”Itse luulen, että pitkän tauon ja hitaalle lähtijälle huonon lähtöpaikan vuoksi kyse on tutustumisstartista. Muita toiveita ei ole kuin, että se tekisi ehjän startin ja tulisi terveenä maaliin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi