Tapio Kalaja on ohjastanut ensimmäiset starttinsa Heppa-järjestelmän kertomana jo 70-luvulla, ja ykköstiloja on kasassa jo pitkälti yli 500.
Tapio Kalaja on ohjastanut ensimmäiset starttinsa Heppa-järjestelmän kertomana jo 70-luvulla, ja ykköstiloja on kasassa jo pitkälti yli 500.

Tapio Kalajan väkevä ravivuosi sai jatkoa Oulussa – ”On niitä kuitenkin treenattukin”

Tapio Kalaja ilmaantui Oulun Äimäraution maanantaiajoihin kahden valmentamansa ja omistamansa ravurin kanssa, eikä ilta olisi paremmin voinut enää sujua, kun ruunista kumpikin ylsi voittoon.

Tapio Kalaja osallistui Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtöön Giro Stingin kanssa. Kaksikko löytyi kiihdytysvaiheen jälkeen toiselta radalta kolmannesta parista.

Jani Suonperän ajama Maize veti kärjessä avauslenkin 14,5-vauhdilla, ja maalia kohti tahti hiipui. Maize oli työnsä hyvissä ajoin tehnyt, ja toisesta ulkoa iskenyt Sagredo Hanover kuittasi kärkeen.

Vielä maalisuoran puolivälissä Sagredo Hanover vaikutti lipuvan Janne Lukkarin kannustamana hallittuun ykköstilaan, mutta sitten Giro Sting alkoi tavoittaa ja suoritti voiton arvoisen ohituksen juuri ennen maalipaalua.

Giro Sting voitti 2120 metrin kisan ennätyksellään 15,6ake.

”Giro Sting tuntuu sille, että sekin alkaisi kehittyä vähän. Lähtönopeutta on vähän tullut lisää. Sillä on joutunut raskaassa balanssissa ajamaan, mutta nytkin tuntui vähän, että keulapää oli raskaanlainen. Siihen tulee varmaan pykälää lisää, kun päästään keventämään. Se on hyväpäinen, mutta viime vuonna jouduttiin tosi raskaassa balanssissa ajamaan. Tällainen hevonen pääsee reippaassa vauhdissa oikeuksiinsa, kun tulee tasaisesti perille asti. Kyllä se varmaan sekunnin pystyy vielä ennätystään pudottamaan”, Tapio Kalaja arveli.

Tapio Kalajan toinen ykköstila tuli heti ravien ensimmäisessä lähdössä, kun A Kind Of Magic S avasi uransa hallitulla keulaykkösellä. Se teki tuloksen 17,4/2120 metriä.

”Se on mukavanoloinen aloittelija. Ruuna olisi ollut jo viime vuonna valmis, mutta se loukkasi takajalkaansa, jota jouduttiin operoimaan. Sillä aloitus vähän viivästyi, mutta ehtiihän tuolla vielä. Helposti se tänään voitti. En ole sillä noin kovaa vielä ajanut, mutta tiesin sillä vauhtia olevan. Ratahiittiä ei ollut ajettu, ja jospa se siitä kehittyisi.”

Tapio Kalaja on ohjastanut viime vuosina kilpaa harvakseltaan, mutta tehokkaasti. Tällä kaudella 17 starttia ovat tuoneet oululaiselle peräti seitsemän täysosumaa. Kalajan valmennettavat ovat tänä vuonna kisanneet 11 kertaa, joista voittoja on napsunut neljä.

”On niitä kuitenkin treenattukin. Kohtuusukuiset hevoset ovat tallissa, ja kalustoa on vähennetty aikaisemmista vuosista. On katseltu parempisukuisia hevosia – suvun täytyy ainakin olla hevosilla kohdillaan. Kova työhän niissä on, mutta valoisammalle näyttäisi nyt, kun on kivat hevoset, jotka ainakin tavallisissa raveissa riittävät, kun vaan tuurit sattuvat.”

Kylmäveristen tasoitusajossa Hilma Hilpeämieli jysäytti totopaukun ja takasi rivin oikein veikanneille paperirahaa. Timo Mäkäräisen suojatti tuli maaliin toisena, mutta edelle kirinyt Suvimyrsky Ram hylättiin maaliintulon jälkeen pitkästä laukasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi