Tappioton nelivuotislupaus vaihtoi valmentajaa – ”Jospa pahat tavat siellä unohtuisivat”
Road To Hill vakuutti 3-vuotiaana kriteriumin karsinnoissa, muttei osallistunut finaaliin.Kuva: Roosa Lindholm

Tappioton nelivuotislupaus vaihtoi valmentajaa – ”Jospa pahat tavat siellä unohtuisivat”

Mikko Laakkosen ML Stablen Road To Hill ruunattiin kolme viikkoa sitten. Ura jatkuu Juho Ihamuotilan tallista käsin.

Alun perin tarkoituksena oli, että ruunauksesta Juho Ihamuotilan tallissa toivuttuaan Road To Hill olisi palannut Hannu Laakkoselle ja mennyt joksikin aikaa laitumelle, ja sitä suunnitelmaa alettiin viime viikolla toteuttaakin. Se meni kuitenkin pian uusiksi.

”Otin hevosen yhdeksi yöksi talliin sisälle, kun oli niin älyttömän kuuma. Yön aikana se oli potkinut karsinan oven pois paikoiltaan. Juhalla se oli ollut ihan fiksusti, joten oli parempi siirtää hevonen takaisin sinne. Jospa pahat tavat siellä unohtuisivat”, Hannu Laakkonen toivoo.

Road To Hill juoksi 3-vuotiaana neljä starttia ja voitti kaikki – viimeksi kriterium-karsinnan. Se ei palautunut kuitenkaan finaaliin mennessä ja aloitti sen sijasta valmistautumisen nelivuotiskauteen. Keväällä se sairasti virus- tai bakteeriperäisen taudin, jonka lisäksi kaudenavausta ovat siirtäneet karjaasta luonteesta aiheutuneet kolhut.

”Se on itse itsensä pahin vihollinen, ja siksi se ruunattiin, mutta vielä se ei ole ruunautunut.”

Jo ennen Road To Hilliä Juho Ihamuotilalla oli tallissaan iso joukko ML Stablen kokonaan tai yhdessä Hannu Laakkosen kanssa omistamia hevosia. Alkukesästä Ruotsista Suomeen tulleille Alien Hillille ja Manny Musclelle kuuluu hyvää.

”Juho ajaa Manny Musclella seuraavaan ultraan asti hölkkää, ja sitten kun se on valmis hiittivalmennukseen, se palaa Ruotsiin. Alien Hill aloittaa varmaan ensi kuussa Suomessa rahasarjoista ja käy Juholta käsin syksyllä Ruotsin ikäluokkalähdöissä, jos tuntuu siltä”, Laakkonen linjaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi