Tapsan Tahti Suur-Hollola-päivänä Lahdessa.
Tapsan Tahti Suur-Hollola-päivänä Lahdessa.Kuva: Totofoto

Tapsan Tahti on valmis Joensuuhun

Tapsan Tahti on valmistautunut kuninkuusraveihin pienen huilitauon kautta. Ori vaikuttaa taas pirteältä omalta itseltään.

Osaomistaja Jukka Suokas vieraili suojattinsa luona tänään torstaina ja kertoi tuoreita uutisia.

"Hevonen oli Mikkelin aikaan ja sen jälkeenkin normaalia vaisumpi ja väsyneen oloinen. Hiukan ehdittiin jo pelästyä, mutta viikon lepotauko teki terää ja hevonen piristyi selvästi", Suokas kertoi.

"Viimeisessä harjoituksessa hevonen oli jo normaali. Hevonen on pirteän oloinen ja toivottavasti se kestää Joensuuhun asti."

Omistajaporukassa on luonnollisesti spekuloitu tulevia raveja ja lopullisia sijoituksia. "Viime vuosi oli tietynlainen harjoituskierros ja sijoituttiin lopputuloksissa sijalle neljä. Tänä vuonna on tarkoitus parantaa siitä ja ollaan enemmän tosissaan liikkeellä."

"Jos ei kahdella ensimmäisellä matkalla hirveästi jäädä kärjestä, sillä 3100 metrillä yritetään sitten. Tapio (Perttunen) sanoi tänään, että viimeinen sata metriä ratkaisee siinä kolmen tonnin matkalla. Jos pitkällä matkalla väsyy, jää paljon kokonaisajassa. Kuninkuus saattaa vielä karata niiltä, jotka ovat kärjessä kahden matkan jälkeen."

Jukka Suokkaan oma suosikki kuningattareksi on Saaga S. Viime vuonna tammalle tuli kompastuminen kuningatarkisassa, mutta tänä vuonna se on selvästi viritetty kuningatarkisaa varten.

"Jos tänä vuonna kävisikin niin päin, että tamma näyttää kyntensä kuningatarkisassa. Se on hieno tamma ja saisi puolestani voittaa."

Kuningassuosikkia - Tapsan Tahdin vaihtoehdoksi - ei Jukan tarvitse kauaa miettiä. Jokivarren Kunkku nousee välittömästi suosikiksi.

"Olen tykännyt hevosen viimeisistä esityksistä. On arvoitus, riittääkö orin rutiini viimeiselle matkalle. Jos se sen selvittää, Kunkulle ei voi kukaan mitään."

"Kuninkuuskilpailu on kuitenkin aivan erilainen kilpailu, kuin yksi yksittäinen lähtö. Ikinä ei tiedä, ennen kuin ensimmäisen kerran kokeilee."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi