Karoliina Sinkkilä sai nautiskella 9-vuotiaan Target Kronoksen kyydissä. Montén SM-finaalista lohkesi 7500 euron ykköspalkinto, joka nosti ruunan uratienestit 362 650 euroon. Kuva: Anu Leppänen.
Karoliina Sinkkilä sai nautiskella 9-vuotiaan Target Kronoksen kyydissä. Montén SM-finaalista lohkesi 7500 euron ykköspalkinto, joka nosti ruunan uratienestit 362 650 euroon. Kuva: Anu Leppänen.

Target Kronos suvereeni montén SM-finaalissa – "Onneksi nyt saadaan jatkaa viikonloppua täällä"

Montén Suomen mestaruus ratkaistiin heti St Michel -vauhtiviikonlopun kärkeen. Vauhtimylly Target Kronos voitti koko matkan hallinnan jälkeen ajalla 13,9ake.

Kiihdytyksessä ei ollut kahta sanaa, kuka keulassa juoksee. Target Kronos/Karoliina Sinkkilä lähti vetämään joukkoa ja vauhdilla vetikin, kun väliajat olivat 10,0/11,5/14,0/17,5. Missään vaiheessa kilpailua kenestäkään ei ollut todellista uhkaa ja ruuna lasketteli ykkösenä maalilinjan yli korvat kiinni ja laput ylhäällä. Toisena juossut Barack La Marc/Seija Myllymäki piti asemansa ja pronssille kiri Twist Of Fate/Malin Kullberg.

"Hevonen painoi tänään enemmän kuin viime startissa. Jouduin eka 1500 metriä jarruttelemaan sitä. Mentiin matkalla vähän liian lujaa", ohjastaja Karoliina Sinkkilä sanoi voittajahaastattelussa. "Tosi hyvin tuli loppuun asti, ei ollut mitään hätää. Varaa jäi tosi paljon, hyvä on hevonen."

Ruunan omistaa Totochampions Stable, jonka takaa löytyy Janne Mäenpää. 

"Hevonen oli sellainen kuin odotettiinkin. Se on keulasta kaksi luokkaa parempi kuin mistään muualta", Mäenpää aloitti.

"Sanoinkin, että jos hevonen ei voita, niin saadaan lähteä kotikonnuille, mutta onneksi nyt saadaan jatkaa viikonloppua täällä Mikkelissä."

Mäenpää sanoo, että Target Kronos on saanut montén kautta kuin uuden elämän. Hän arvostaa lajin SM-kultaa.

"Suomen mestaruus on aina Suomen mestaruus, on lähtö kärryt perässä tai selästä montélähtö. Kyllähän tämä hieno juttu on. Harvoin näitä ylipäätään pystyy voittamaan. Onneksi on Suomen mestaruus hallussa, sitä ei nyt ikinä pystytä viemään meiltä pois meiltä. Ollaan tosi iloisia ja kiitollisia, mahtava juttu."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi