Tarunlennon kohdalla kääntämätön kortti on vielä ruunaus. "Mutta en ole vielä jutellut siitä sille", Juha Utala veistelee. Kuva: Anu Leppänen
Tarunlennon kohdalla kääntämätön kortti on vielä ruunaus. "Mutta en ole vielä jutellut siitä sille", Juha Utala veistelee. Kuva: Anu Leppänen

Tarunlennosta tuli Hyvännäköisen tallikaveri: ”Toivotaan, että viedään vanhempana ihan kaikki kisat”

Ikäluokkansa huippuihin kuulunut Tarunlento hakee uutta tulemista tallinvaihdoksesta.

Varsana lahjojaan väläytellyt, mutta neljän vuoden aikana vain yhden voiton juossut Tarunlento muutti eilen torstaina Juha Utalan hoiviin Hollolaan. Tallikaverina on muun muassa Vermossa keskiviikkona sitkeän voittojuoksun tehnyt Hyvännäköinen.

”Ei olla vielä hirveästi keretty tekemään. Pikkuiset lenkit on heitetty ja maisemia katseltu. Se tuli oikein tosi hienossa ja hyvässä kunnossa. Jäi heti sellainen fiilis, että kyllä Artsi (Arto Laaksonen) on tehnyt valtavan hyvän työn sen kanssa. Harvoin noin hyvin opetettua hevosta talliin tulee, on kuin automaattipeli”, Utala juttelee.

”Omistajat kyselivät tallipaikkaa, ja kyllähän nyt aina paikka löytyy tuollaiselle hevoselle. Että on muitakin haasteita elämässä kuin vaan emännän kanssa”, Utala nauraa.

Tarunlento on ravikuningatar Turotuulen poika I.P. Lennosta.

Varsinaista syytä 8-vuotiaan orin viime vuosien menestymättömyyteen ei ole keksitty. Nelivuotiskauden jälkeen Tarunlento sairasteli, ja sillä saattoi olla oma vaikutuksensa.

”Toivotaan, että paikanvaihdos ja uudet rutiinit vaikuttavat itse asiaan. Sitä on koko ajan pidetty hirveän lahjakkaana, ja sitä se onkin, mutta jokin piste iin päältä on puuttunut. Mitään yksittäistä syytä ei ole ollut. Itsellekin tuli sellainen fiilis ajaessa, että mikä juttu voi olla, kun hevonen on näin hieno, ravaa kuin kello, syö ja juo ja tekee kaikki oikein paitsi sitten kilpailutilanteessa.”

Utala arvioi, että kaiken mennessä hyvin noin kuukauden päivät treeniä saattaisi vierähtää, ennen kuin hän muodostaa mielipiteensä starttiin tulosta.

”Ei olla heti ensi viikolla ilmoittamassa raveihin. Tämä hevonen on saanut aikaa, ja saa sitä nytkin. Toivotaan, että viedään vanhempana ihan kaikki kisat.”

Kalevi ja Anna-Liisa Salmelan kasvatti on tähän mennessä juossut ennätyksen 23,5aly ja noin 34 000 euron voittosumman.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi