Taruntuuli kuvattuna varsansa kanssa.
Taruntuuli kuvattuna varsansa kanssa.Kuva: Kaisa Nivola

Taruntuuli synnytti orivarsan – ”Muutama idea varsan nimestä”

Lähes 100 000 euron voittosumman kasannut tamma varsoi viime viikolla oripojan Välähdyksestä.

Taruntuuli muistetaan etenkin menestyksestään ikäluokkalähdöissä. Voitot tulivat muun muassa vuoden 2015 Villinmiehen Tammakilvassa ja vuoden 2014 Oulu Expressissä. Neljän vuoden takaisessa Suur-Hollola –ajossa viidenneksi sijoittunut Taruntuuli jätti kisassa taakseen muun muassa Köppisen ja Pyörylän Paronin. Tamma pääsi samana vuonna mittaamaan kykyjään myös kuningatarkilvassa, kun Juha Utala ohjasti hevosta Vermon kuninkuusraveissa 2017.

Taruntuuli päätti kilpauransa viime vuonna ja siirtyi siitokseen. Nyt ensimmäinen varsa on putkahtanut maailmaan, ja tamma sekä varsa voi hyvin.

”Minun tiedon mukaan kaikki oli mennyt hyvin. Molemmat voivat hyvin. Taruntuuli varsoi Kallelassa”, isänsä Heikki Taipaleen työtä Journey-hevosten kasvattajana jatkava Maria Taipale kertoo. ”Muutama idea varsan nimestä on, mutta emme ole vielä tulleet mihinkään lopputulokseen.”

Taruntuuli on vuonna 2002 Kaustisen kuninkuusraveissa kuningattareksi kruunatun Turotuulen toistaiseksi menestynein jälkeläinen. Tamma aiotaan astuttaa heti uudelleen, mutta orivalintaa ei ole vielä tehty.

”Meillä on muutama vaihtoehto, millä voidaan astuttaa. Eiköhän se kohta selviä”, Taipale sanoo.

”Välähdykseen päädyimme siksi, että se on hieno hevonen ja sopi Taruntuulelle. Vauhtia löytyy, mutta mitään erikoista ei siihen valintaan liittynyt.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi