Eija Sorvisto valmentaa Ilos Silmarillionia.
Eija Sorvisto valmentaa Ilos Silmarillionia.Anu Leppänen

Taukohevonen aloitti karsinnat huippuottein

Santtu Raitala käynnisti illan Gli GP-karsintalähdöt kahdella voitolla. Eija Sorviston valmentama Ilos Silmarillion kiri 11-vauhteja ykköseksi.

Ensimmäisen karsintalähdön tapahtumat eivät varsinaisesti puoltaneet Ilos Silmarillionin voittoa, sillä suosikki Knows Everything sai vetää avauskierroksen ainoastaan 20,0-kyytiä. Teivon kavioura oli saatu haastavista lähtökohdista melko nopeaan kuntoon.

”Oltiin avauskierros viidentenä sisällä, eikä se tietenkään ollut optimaalinen tilanne, kun keulassa vedettiin hiljaa”, Santtu Raitala muistutti.

Asemat muuttuivat pian toiseksi pariksi Shining Armorin selässä, missä Raitala sai odotella ratkaisun hetkeä, joka koitti maalisuoralle tultaessa.

”Hevonen lähti kirimään tosi hyvin. Keulahevonen lähti vastaamaan, mutta tämä piti päänmitan otteen varmasti.”

Ilos Silmarillion siirtyi Eija Sorviston valmennukseen viime vuoden lopulla. Tämä kausi käynnistyi mainiosti, mutta helmikuun alun Oulun startissa treenari huomasi, ettei 6-vuotiaalla ollut kaikki mallillaan. Syykin selvisi nopeasti vuohistaudin iskettyä.

”Ilos Simarillion oli tänään hyvän tuntuinen, ja Eija oli saanut sen hyväksi heti sairastauolta”, Raitala kiitteli. ”Moni ei ole sen taudin jälkeen suorittanut ensimmäiseen starttiin ihan niin hyvin kuin tämä nyt teki.”

”Ainakin oletusarvoa on, että hevonen pitäisi petrata finaaliin, mutta siitä tulee varmasti tosi kova ja hieno lähtö, niin kuin suurkilpailun kuuluu ollakin.”

Muissa karsintalähdöissä paineltiin 15-alkuisia tuloksia. Nu Delin, Francis Journeyn ja Jacques Hynemanin lisäksi Pasi Tikkalan valmentama Melinda Ses esiintyi vakuuttavasti. Raitala satsasi tammalla auton takaa puolustaakseen johtopaikan Zumumania vastaan. Sen onnistuttua kuski sääteli tempoa suosikki Speedy Norwegianille ikäväksi. Sen tapahduttua Melinda Ses ei ollut 11,0-lopetuksessa ohitettavissa, vaikka Activist ja Speedy Norwegian tuntumaan loppumetreillä tulivatkin.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Ilos Silmarillion, 12,78%, 6,79

T5-2: 4 Melinda Ses, 20,03%, 20,39

T5-3: 10 Nu Del, 16,16%, 65,05

T5-4: 3 Francis Journey, 34,59%, 93,61

T5-5: 4 Jacques Hyneman, 29,35%, 124,42

Vaihto 74 460,86

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi