Jani Suonperä ajoi sunnuntaina juuri niin kuin valmentaja pyysi. Arkistokuva: Anu Leppänen.
Jani Suonperä ajoi sunnuntaina juuri niin kuin valmentaja pyysi. Arkistokuva: Anu Leppänen.

Tauolta palannut Explosive Elvis debytoi uusista käsistä voittoisasti - Amatööriohjastajien SM-finaalit käynnistyivät

Viiden kuukauden tauolta radoille palannut Explosive Elvis aloitti voitolla Jonna-Jasmiina Särkkisen valmennuksesta.

Ylivieskan sunnuntairavien Toto5-pelin avauskohde oli amatööriohjastien SM-finaalien toinen osalähtö, jossa finalistit ottivat toisistaan mittaa enintään 16 500 euroa tienanneilla lämminverisillä 2100 metrin matkalla.

Explosive Elvis oli heti alussa nopein karauttaen kutosradalta kärkipaikalle, mutta ohjastaja Jani Suonperä luovutti keulapaikan pois Simo Pölläsen ajamalle Mac Light Princelle. Avauspuolikkaan väliajaksi kirjattiin 16,0. Keulahevonen sai rauhoittaa matkalla vauhtinsa mieleisekseen, sillä kierroksen väliajaksi kirjattiin vain 18,5. 19,5-vauhtisen kolmannen puolikaan täyttyessä Suonperä nosti ajokkinsa toiselle radalle, josta se otti voittonsa lopulta oikein hallitusti 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Niko Riekkinen kiidätti Diamond Lordin lopussa toiseksi Mac Light Princen ollessa maalissa kolmas.

Explosive Elviksen voittotulokseksi kirjattiin 17,4a/2100 metriä.

”Terve paine oli ohjissa koko ajan ennen lähtöä. Aika helposti se lopulta voitti”, Jani Suonperä kommentoi radan voittajahaastattelussa.

6-vuotiaan Explosive Elviksen omistaa valmentaja Jonna-Jasmiina Särkkinen. Hän osasi odottaa hevoselta jo heti tauolta hyvää suoritusta.

”Ajoin sillä pari viikkoa sitten hiittiraveissa, se tuntui siellä jo kieltämättä aika makoisalle, joten päätin ilmoittaa starttiin”, Särkkinen kertoo.

Explosive Elvis kilpaili aiemmin Tiina Koskisen valmennuksesta ja oli heillä leasing-sopimuksella, mutta tuon sopimuksen päätyttyä Särkkinen päätti ostaa hevosen.

”Tunnen hevosen aiemman omistajan Katriina Salmisen ja sitä kautta hevonen tuli minulle. Kesällä se sai lomailla laitumella, sen jalkoja ja mahaa hoidettiin tauon aikana. Todella tyytyväinen hevoseen olen ollut”, Särkkinen taustoittaa.

”Se oli tullessaan aika totinen, mutta on muuttunut paljon tässä viiden kuukauden aikana. Olen pyrkinyt treenaamaan sitä monipuolisesti. Kesällä sitä paljon uitettiin ja hevosella on myös ratsastettu. Totta kai sillä myös ajetaan kotona kärryt perässä”, hän lisää.

Amatööriohjastajien SM-finaalin osalähdöissä kuskit arvotaan lähtöön mukaan ilmoitetuille hevosille. Tämä ei arveluttanut Särkkistä hänen ilmoittaessa hevostaan raveihin.

”Mielelläni ilmoitan tällaisiin lähtöihin hevosiani. Pyysin Jania ajamaan tänään hevosella nätin reissun ja hän teki juuri niin kuin pyysin”, Särkkinen kiittelee.

Kolmas Toto5-kohde oli amatööriohjastajien SM-finaalin kolmas osalähtö. Markku Ranta tarjosi Curakaolle täydellisen reissun 3. sisällä, josta hevonen kiitti kirien lopussa ykköseksi ottaen kauden toisen voittonsa. Hevosta valmentaa sen omistaja Timo Vainikainen.

Ranta ohjasti voiton myös ravien alkupuolella ollen Anne Tauriaisen Morning Glorylla toisen lähdön paras.

Kaksi muuta finaalien avauspäivän osalähtöä vei Tarmo Ite/Teemu Kestitalo ja Clover Meadow/Ville Koivisto. Täten finaalien kärkipaikalla 4. osalähdön jälkeen on tasaista Teemu Keskitalon, Ville Koiviston ja Jani Suonperän ollessa tasapisteissä. Suomen mestaruus ratkeaa tulevana tiistaina Kuopiossa, jossa ajetaan loput kolme osalähtöä.

Tuulian Sälli oli tasaisessa maaliintulossa etevien kurottaen ulkoratoja pitkin ykköseksi. Niko Jokelan ohjastamaa ruunaa valmentaa Olli Antila.

Jokelan toinen Toto5-voitto tuli neljännestä kohteesta Kari Lehtosen valmentaman Jimpeto Joyn hallitessa lähtöään varmasti keulapaikalta.

Päivän pääpelin päätöskohteen paras oli Pekka Honkasen ohjastama Thirst For Life, jonka yllätysvoiton myötä viisi oikein rivejä ei Toto5-pelistä löytynyt.

Ravit avanneessa suomenhevoslähdössä Jukka Murtolan valmentama ja Ilona Murtolan ohjastama Lentoaura hallitsi juoksun jokaista metriä voittaen ylivoimaisesti keulapaikalta. Voitto oli 13-vuotiaan tamman uran toinen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi