Teijo Aholan yllätyspaluu Suomeen – ”Taloudellisista syistä päädyin tällaiseen ratkaisuun”
Teijo Ahola toimi ammattivalmentajana Suomessa, kunnes muutti Ruotsiin huhtikuussa 2013.Kuva: Totofoto

Teijo Aholan yllätyspaluu Suomeen – ”Taloudellisista syistä päädyin tällaiseen ratkaisuun”

8,5 vuotta ulkomailla työskennellyt Teijo Ahola aloittaa marraskuun alkupuolella kakkosvalmentajana Nina Pettersson-Perklénin Siuntion tallilla.

Teijo Ahola muutti huhtikuussa 2013 Ruotsiin ja työskenteli alkuun Petri Salmelalla. Myöhemmin hän siirtyi ajamaan Ari Pakarisen Åby Horselinen hevoskuljetusautoa ympäri Eurooppaa.

Viime vuoden syyskuussa Ahola muutti Itävaltaan, ja sen jälkeen hän on kengittänyt ja valmentanut paikallisen kärkivalmentajan Gerhard Mayrin hevosia Maishofenissa. Nyt ympyrä sulkeutuu, ja Ahola palaa Suomeen.

”Minulla on sen verran lahjakas, nyt 6-vuotias hevonen, että sillä pärjää muuallakin. Täällä se menee täyttä matkaa 15:ttä, vaikka täkäläiset kallistamattomat tai huonosti kallistetut radat ei sovi sille yhtään. Palkinnot on pieniä, tavallisissa lähdöissä 500-600 euroa ja PMU-lähdöissä tonni, mutta juosta niidenkin eteen saa. Taloudellisista syistä päädyin tällaiseen ratkaisuun”, Teijo Ahola selvittää.

”Koko vuoden on tullut työtarjouksia, mm. Ranskasta ja Ruotsista, mutta sitten Nina laittoi viestiä ja kysyi, kiinnostaisiko tällainen pesti. Muutaman päivän sitä mietin ja sitten suostuin.”

Varsinaista koti-ikävää Ahola ei tunnusta poteneensa.

”Suomessa en ole käynyt 8,5 vuoteen kuin lomalla, mutta mukavahan sinne on palata. Ninan talli on sillä lailla tuttu, että olen tuonut sinne joskus Pakarisella ollessani hevosia.”

Hän ei pelkää, että Siuntio olisi Euroopan kiertämisen jälkeen liian pieni paikka.

”Enempi olen maalainen kuin kaupunkilainen, ja siinä mielessä paikka käy hyvin”, Teijo Ahola vakuuttaa.

Nina Pettersson-Perklén on uudesta vahvistuksesta innoissaan.

”Nyt on kaksi parasta mahdollista kakkosvalkkua: Teijo maalla ja Tomppa (Eriksson) Vermossa. He tulevat olemaan varmasti paljon yhteistyössä. Teijon kokemus ja se, millainen se on hevosten kanssa, on mahtavaa. Teijon voi lähettää hyvin hevosten kanssa Ruotsiinkin, ja hän käy mielellään”, Pettersson-Perklén kehuu.

Uutena työntekijänä tallilla aloitti kaksi viikkoa sitten myös Leif Keväänranta, 35.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi