Uusi ravikoulu avataan Teivon ravikeskuksen yhteyteen. Ratsastuskouluja on Suomessa lukuisia, mutta ravikoulut ovat harvassa.
Uusi ravikoulu avataan Teivon ravikeskuksen yhteyteen. Ratsastuskouluja on Suomessa lukuisia, mutta ravikoulut ovat harvassa.

Teivon ravikoulun ovet avautuvat kesäkuussa

Teivon raviradan yhteydessä oleva ravikoulu tulee toimimaan samalla periaatteella kuin ratsastuskoulu, mutta ratsastamisen sijaan harjoitellaan kärryillä ajoa.

Kesäkuussa avautuva ravikoulu tulee tarjoamaan kursseja sekä lapsille että aikuisille ja osaamistason mukaan on mahdollista edetä aina ravi- tai poniohjastajaksi asti, kerrotaan Teivon ravikeskuksen tiedotteessa.

”On mahtavaa saada Pirkanmaalle oma ravikoulu. Ravikoululla kaikki innokkaat pääsevät toimimaan hevosten ja ponien kanssa oppien samalla uutta. Lisäksi ravikoulu tuo hienosti esiin upeaa lajiamme raviurheilua”, hehkuttaa Teivon nuorisotyöstä vastaava Viena Kauppi.

Ravikoulu tulee tarjoamaan myös elämyspalveluita, kuten ponisynttäreitä, tutustumiskierroksia sekä hevosajelutuksia. Kesällä 2021 järjestetään muun muassa lasten päiväleirejä sekä montékurssi.

Ravirata sai maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta harrastustoiminnan kehittämiseen ja myös Raviliiga Tapparan ja Raviliiga Ilveksen lahjoitusvaroja käytetään toiminnan käynnistämiseen.

”Meillä on projektissa mukana hyviä yhteistyökumppaneita. Tavoitteenamme on saada tähän työpaikkoja, mutta myös kehittää hevosavusteista kuntoutusta ja koulutusta alalle”, taustoittaa Teivon ravikeskuksen toimitusjohtaja Päivi Lehtonen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi