Loppu hyvin, kaikki hyvin. Elvis, Pena ja Miina jäivät nalkkiin. Kuvassa karkulaisten kiinniottamisessa avustaneet Nea ja Senja Kopalainen ja ravikoulun vastuuohjaaja Nora Rantanen.
Loppu hyvin, kaikki hyvin. Elvis, Pena ja Miina jäivät nalkkiin. Kuvassa karkulaisten kiinniottamisessa avustaneet Nea ja Senja Kopalainen ja ravikoulun vastuuohjaaja Nora Rantanen.Kuva: Viena Kauppi.

Kun älykelloon pärähti kuva poneista kerrostalon pihassa, Teivon ravikoulun vetäjälle tuli kiire – Ponien karkumatka päättyi onnellisesti

Teivon ravikoulun Elvis, Pena ja Miina päättivät lähteä lauantaina kaupungille.

Teivon ravikoulun vetäjä Viena Kauppi istui lauantaina alkuillasta teatterissa. Puhelin oli äänettömällä, mutta ranteen älykello alkoi vilkuttaa uusia viestejä. Kun näytölle pärähti kuva poneista kerrostalon pihalla, Kaupille tuli kiire.

"Nousin saman tien penkistä ja poliisikin soitti heti, kun ehdin ovelle", Kauppi kertaa lauantain alkutapahtumia.

Teatteri-ilta jäi siihen, sillä Teivon ravikoulun kolme ponia, Elvis, Pena ja Miina, olivat ottaneet ja lähteneet viettämään lauantai-iltaa Ylöjärven kaupungille.

Viestejä ja havaintoja kolmikosta sateli pitkin matkaa, joku oli jopa kuvannut videota karkulaisista. Ravikoululaiset ja monet muut auttajat olivat ponien perässä, ja lopulta ne ravasivat itsensä pussiin.

Kauppi kertoo, että ponit menivät umpikujaan rivitalon pihaan, jonne ne saatiin saarrettua. Kauppi ehti autollaan paikalle ja töräytti torvea ponien kääntyessä häntä vastaan jatkaakseen menoa. Lopulta ne saatiin blokattua ja otettua kiinni.

Tapahtumarikas ilta päättyi onnellisesti. Poneista ei löytynyt naarmun naarmua, eikä ravikoululle ole tullut tietoa, että mikään muukaan olisi matkan aikana vahingoittunut.

Se oli onni, sillä ponit ovat kulkeneet pitkän matkan ja osin liikenteen seoassa.

"Ihan tarkkaa reittiä emme tiedä. Hassu juttu, sillä lopulta ponit löytyivät aivan minun naapuristani. Tästä on noin 6–7 kilometriä Teivoon", Kauppi kertoo.

"Ylöjärveläisiltä tuli paljon yhteydenottoja, kun kerroin somessa, että ponit ovat turvassa. Tuntui, että tämä oli koko kaupunkilaisten asia saada ne kiinni. Ihanaa, miten paljon ihmiset auttoivat löytämään ne. Emme olisi varmasti muuten löytäneet niitä noin näppärästi", Kauppi kiittelee.

Kolme ravikoulun karkulaista asuvat pihatossa, ja Kauppi kertoo, että ne karkasivat portista. Neljäs poni on tiine, joten se oli onneksi turvassa tallissa.

"Näin ei ole ennen täällä käynyt, eikä toivottavasti tule enää käymään uudelleen. Pihattoon alettiin heti vetää vähän lisää lankaa, ettei näin käy uudelleen. Talvi on hankala, kun lumi eristää ja loimet on päällä. Tuli sellainen kevättä odotellessa -fiilis."

Teivon ravikoulun ponien karkumatkasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Elvis, Pena ja Miina jäivät nalkkiin. Kuvassa karkulaisten kiinniottamisessa avustaneet Nea ja Senja Kopalainen ja ravikoulun vastuuohjaaja Nora Rantanen.
Viena Kauppi jättää Teivon toimiston ja ryhtyy yrittäjäksi – ”Aika ponnistaa eteenpäin”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi