Makkara on keskeinen osa tamperelaisuutta. Kuva: Riikka Aaltonen.
Makkara on keskeinen osa tamperelaisuutta. Kuva: Riikka Aaltonen.

Teivon väki suivaantui – ravimakkara meni vaihtoon

Yleisö sai päättää Teivon uuden ravimakkaran toissalauantain Toto76-raveissa. Vaihtoehtoina olivat Tampereen Lihajalosteen perinteinen grillimakkara ja hieman rasvaisempi Ripa Rillimakkara. Uusi tulokas Ripa vei voiton.

Teivon ravimakkara sai vaatimattomat neljä pistettä kymmenestä Hevosurheilun maakuntaratavertailussa viime vuonna.

”Kyllä se pikkuisen otti lujille, että meidän makkara sai niin huonot arvosanat. Olemme kuitenkin olleet Tampereen Lihajalosteen kanssa sitä mieltä, että meillä on ihan oikeasti laadukas tuote myynnissä”, Teivon raviradan toimitusjohtaja Päivi Lehtonen sanoo.

Jotta raviyleisö olisi tyytyväinen makkaraansa, annettiin heidän tehdä valinta tuotteiden välillä. Sekä tallialueella että katsomon puolella oli maisteltavana sadan makkaran satsi. Maistelijoita oli Lehtosen arvion mukaan toista sataa.

Makkaroiden vertailu otettiin vastaan huumorimielellä, mutta tosissaan. Etenkin tallialueella mielipiteitä annettiin innokkaasti, ja uusi Ripa-makkara oli hyvin suosittu. Iäkkäät asiakkaat olivat muita enemmän perinteisen grillimakkaran kannalla.

”Ripaan kuitenkin päädytään, eli makkara vaihdetaan”, Lehtonen toteaa.

Teivossa makkaroita voi mennä hyvänä ravipäivänä jopa tuhat, mutta tavallisesti niiden menekki on sadoissa kappaleissa.

Lehtosen mielestä raveissa on oltava makkaraa tarjolla. Tallialueella se on tärkeä eväs, mutta talvisaikaan makkaran myynti katsomossa on melko vähäistä. Makkara voi kuitenkin olla ravien kohokohta.

”Meillä on vakioasiakkaana pikkupoika, joka tulee aina tiistaisin isänsä kanssa raveihin, ja makkaraa on saatava. Se kuuluu pakettiin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi