Mika Haapakankaan talliin on tullut Bergsåkeriin muuton jälkeen mukavasti uusia hevosia, pääsosin Suomesta.
Mika Haapakankaan talliin on tullut Bergsåkeriin muuton jälkeen mukavasti uusia hevosia, pääsosin Suomesta.Kuva: Jarno Unkuri

Tekeekö Jokimaa tähden BWT Devilistä? – ”Jos olisit soittanut kuukausi sitten…”

Jokimaa Tekee Tähtiä – karsintojen kaukaisin vieras on Sundsvallista Lahteen saapuva BWT Devil. Sen päivän vire on pieni arvoitus.

BWT Devil votti elokuun lopulla Bergsåkerissa mailin ajalla 11,5 ja meni vielä toissa startissaan täyden matkan 12,7, mutta voittoja ei ole kolmeen viime starttiin tullut. Onko kunto tallella?

”Jos olisit soittanut kuukausi sitten, olisin sanonut, että voittaa varmasti sekä karsinnan että finaalin”, valmentaja Mika Haapakangas aloittaa.

”Nyt on vähän sellainen epäilys, että olisiko aivan paras vire jo ohi? Takana on pitkä kausi ja kovia startteja. Kotiotteiden perusteella tamma on sellainen 90-prosenttinen. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se voisi pärjätä. Viimeksi BWT Devil jäi kuolemanpaikalle, ja edelliskerralla se ei saanut rauhoittaa keulassa yhtään vauhtia.”

Santtu (Raitala) saa päättää, miten ajaa, mutta itse ajaisin mieluiten johtavan takaa tai toisesta ulkoa – jos sinne pääsisi. Minusta tämä on paras takaa, mutta kyllä se keulastakin tulee, jos saa ottaa vauhtia pois.  Nyt sillä on toisaalta sellaiset laput, että sen pitäisi pysyä rauhallisempana. Ja keulathan sillä halutessaan saa”, Mika Haapakangas lisää.

Talli on kotiutunut Bergsåkeriin hyvin. Toivottuja uusia hevosiakin on tullut mukavasti: Matias Salolta tulleiden Bring Me BroddenFontaine Brodden ja Tattoo Avengerin jälkeen yksi ruotsalainen ja yksi suomalainen varsa ja jo kerran starttaamaankin ehtinyt Tagquer. Paluukyydissä BWT Devilin kanssa tulee yksi uusi 2-vuotias.

”Tosi tyytyväisiä ollaan, että on saatu uusia hevosia, ja hyvä vahvistus Suomesta saatiin valmennuspuolellekin ”, Haapakangas kehaisee Iivari Nurmiseen viitaten.

Jokimaan ravit alkavat tänään torstaina yhdellä tavallisella lähdöllä ja 2-vuotiaiden Hevosenomistajapokaalin karsinnoilla kello 18. Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnat muodostavat Toto64-pelin, jossa on 64 000 euron jackpot. Peli sulkeutuu 19.10.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi