Core Catcher lähtee kirkastamaan kriteriumin finaalin kuudetta sijaa mitaleiksi Kymenlaakso-ajossa.
Core Catcher lähtee kirkastamaan kriteriumin finaalin kuudetta sijaa mitaleiksi Kymenlaakso-ajossa.Kuva: Anu Leppänen

Tekeekö Teivainen Bosses Lilyt? – ”Tämä on aina vaiherikas lähtö”

Kahdeksan vuotta sitten Antti Teivainen pääsi tuulettamaan oman Bosses Lilynsä kriterium-voittoa. Tänään olisi paikka tehdä sama Core Catcherilla Kymenlaakso-ajossa.

Core Catcher on hivuttanut itsensä pikku hiljaa 3-vuotisikäluokan huipulle. Hambosta tuli neljäs ja Kriteriumista kuudes sija. Kymenlaakso-karsintavoitto ajalla 15,6 toi finaalin ratavalintoihin toisen valintavuoron ja juoksuradan lähtöpaikan. Siltä ainakin kuski lähtee liukkaasti!

”Hevonenkin on lähtenyt hyvin sekä auton takaa että voltista ja siksi juoksuradan valitsinkin. Sain sen paikan, minkä halusin. Satsaan lähtöön ja koitan päästä ajamaan muiden meidän paalun hevosten etupuolelta”, Antti Teivainen suunnittelee.

”Kymenlaakso-ajo on aina vaiherikas lähtö, jossa asetelmat voi mennä ensimmäisen puolikkaan aikana ihan uusiksi. Koitetaan me päästä ensimmäinen kaarre ravia ja katsotaan, mikä paikka saadaan.”

”Jos jäädään johtavan rinnalle, niin siitäkin voi ajaa, vaikka mieluummin silloin selän ottaisi tietysti eteen. Vaikka tämä on vähän laiska ja ajettavaa mallia, niin se jaksaa mennä.”

Bosses Lilyn tempun uusiminen on tietysti haaveena, mutta sijoituspaineita Antti Teivainen ei ota.

”Ollaan tosi tyytyväisiä jo siihen, että ollaan päästy näihin syksyn finaaleihin ja saatu taas ikäluokkahevonen.”

Core Catcher löytyi eri reittiä kuin huutokaupasta ostettu Bosses Lily.

”Katselin 1,5-vuotiasta, ja Paavolan Veli-Erkki neuvoi, että oli nähnyt tällaisen varsan. Soitin heti kasvattaja Hanna Rantakankaalle. Hän lähetti videon, jolla varsaa ajettiin viikko sitten ensimmäistä kertaa kärrryt perässä, ja tehtiin kaupat melkein saman tien”, Teivainen muistelee.

Elämänkumppani Miia Salminen tuli osaomistajaksi viime keväänä.

”Miia valmensi hevosta, kun minä sairastin eikä minusta ollut työmieheksi, ja ajoi sillä koelähdön ja pari ensimmäistä starttiakin. Nyt se on jaettu ilo.”

Tapansa mukaan Antti Teivainen ahkeroi muissakin 75-lähdöissä. Hän näkee niissä pari muutakin voittosaumaa.

Tuuskasen ravi katosi viimeksi vähän lopussa, mutta toivottavasti se oli vain tilapäistä. Nyt sillä on kolmas startti tauon jälkeen, ja Kimmo Niemelä on ehtinyt vähän hoitaakin sitä. Ei hevonen vielä ihan samassa kunnossa ole kuin keväällä, mutta lähtö näyttää sopivalta.”

Vixuksella Teivainen on ajanut kerran ja voittanut kerran. Tänäänkään voitto ei yllättäisi.

”Rohkeasti lähdetään nopealla hevosella ajamaan. Katsotaan, mitä sisäpuolella tapahtuu.”

Kouvolan 75-ravit starttaava t tänään lauantaina kello 13.30, ja 75-peli sulkeutuu kello 15. Kymenlaakso-ajo starttaa 16.20 lähtönä 9.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi