Lähtölistojen myöhäinen valmistuminen aiheuttaa haasteita myös Hevosurheilulle ja 7 Oikein -lehdelle.
Lähtölistojen myöhäinen valmistuminen aiheuttaa haasteita myös Hevosurheilulle ja 7 Oikein -lehdelle.

Tekninen vika osui arkaan paikkaan – ”Järjestelmään ei saatu mitään yhteyttä”

Heppa-järjestelmän kaatuminen sekoitti alkuviikon ilmoittamiset ja viivästytti loppuviikon lähtölistojen valmistumista.

Ensimmäiset viitteet edessä olleista ongelmista Hippoksen IT-osasto sai maanantain vastaisena yönä kello 2:n maissa. Automaattinen 24/7-valvontajärjestelmä antoi hälytyksen ohjelmistopuolen palveluntarjoajan muistiongelmasta.

Se näytti saadun korjatuksi aamulla ennen virka-ajan alkua, mutta pian järjestelmä hyytyi kokonaan. Nyt syyksi selvisi hankala konerikko laitepuolen palveluntarjoajalla.

”Vaikka lähes kaikki on varmennettu ja siirrettävissä, nyt laiterikko osui sellaiseen kohtaan, että se ’tappoi’ koko järjestelmän. Järjestelmään ei saatu mitään yhteyttä”, Hippoksen tietohallintopäällikkö Jukka Niskanen selvittää.

Ainoa tapa korjata vika oli vaihtaa rikkoontunut muistiyksikkö ja nostaa järjestelmä sen jälkeen uudestaan pystyyn. Se onnistui vasta maanantai-iltana kello 20:n jälkeen.

”Nyt kaikki toimii ongelmitta, eikä uusia toimintahäiriöitä pitäisi olla näköpiirissä”, Niskanen kuittaa tiistaiaamuna.

Se on huojentava uutinen myös Hippoksen raviurheilujohtajalle Tomi Himangalle.

”Maanantai-iltana kävi jo mielessä, että pitääkö palata vanhan mallin puhelinilmoon, jos järjestelmää ei saada korjattua lähipäivinäkään. Kaikki seisahtuu, kun Heppa-järjestelmä seisahtuu”, hän huokaa.

”Murphyn lain mukaisesti katkos osui juuri sellaiseen päivään, kun oli kansainvälisen suurkilpailun ilmot ja olisi pitänyt hakea tietoja ulkomailta, ja tietysti vielä Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien painoaikataulukin painoi päälle. Tiistaiaamulle tuli melkoinen suma, yhdeksät ilmot, mutta Tornion, Kannuksen, Kajaanin ja Riihimäen listat saatiin jo ulos ja kyllä loputkin sieltä valmistuu”, Himanka väliraportoi puoli kymmenen maissa.

Lähtölistojen myöhäinen valmistuminen vaikuttaa luonnollisesti jonkin verran Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien vihjesisältöön. Asiaa paikataan viikon varrella verkossa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi