Norjalaisori Tekno Odin osoitti suuruutensa viemällä kylmäveristen PM-kisan raskaasta juoksusta huolimatta.
Norjalaisori Tekno Odin osoitti suuruutensa viemällä kylmäveristen PM-kisan raskaasta juoksusta huolimatta.Kuva: Anu Leppänen

Tekno Odin kiistaton mestari

Norjalaisori Tekno Odin osoitti suuruutensa viemällä kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruuden raskaimman kautta.

Kisan parhaasta hevosesta ei jäänyt epäselvää.

Tekno Odin juoksi valtaosan matkasta kolmatta rataa, mutta puristi silti loppusuoralla ohi Suivikkaan ja Köppisen.

Voittoaika 20,9ake on nykymuotoisen PM-kilpailun toiseksi paras ja jää vain 0,2 sekuntia Järvsöfaksin avauskisassa 2006 juoksemasta kilpailuennätyksestä.

Suivikas oli kisan kakkonen ja Köppinen kolmas. Jokivarren Kunkku sai matkata Tekno Odinin takana, mutta siitä ei tällä kertaa ollut haastajaksi.  Ravikuningas oli maalissa neljäs.

"Fantastinen hevonen", uransa 50. voiton juosseenTekno Odinin valmentaja ja ohjastaja Öystein Tjomsland huokasi.

"Juoksusta tuli raskas, eikä voitto todellakaan tullut helposti. Hevonen näytti kuitenkin suuruutensa puristamalla siitä huolimatta ykköseksi."

Metsämäen toisena suurkilpailuna ajettiin viisivuotiaiden lämminveristen L. Fabritius Memorial, jonka voittoon kirmasi Jarno Kauhasen treenaama Stoneisle Lilian hienolla täyden matkan tuloksella 12,4ake.

Esa Holopaisen ajama tamma matkasi avauskierroksen kuudennessa ulkoparissa, lähti kolmannen kiertoon Good Dynamiten imussa ja puristi lopussa voittoon ennen Jonesya ja Moonlight Lovea.

"Kova tamma", Jarno Kauhanen ihasteli aiheellisesti. "Stoneisle Lilian jatkaa ensi lauantaina Ruotsin Bergsåkerissa."

Lämminveristen pronssi- vastaan kultadivisioonan karsinta ajettiin 3100 metrin matkalla, ja tahtipuikkoa heilutti 3090 metriä Markku Niemisen tallin Capone Boko.

Aivan loppumetreillä se sai kuitenkin taipua Kari Rosimon ajaman Air Gunnerin hurjan loppuveden edessä. Seuraavaksi lämminveristen SM-kisaan tähtäävän Ari-Pekka Pakkasen suojatin voittoaika oli komea 14,6pi.

"Kyllä Markun hevonen näytti olevan niin kaukana karussa, että totosijaa uskalsin lähinnä toivoa", Ari-Pekka Pakkanen myönsi

Kylmäveristen tähdidivarikarsinnan parhaaksi puristi Jarmo Saarelan ajama Suvelan Tähti uudella ennätyksellään 23,9ake.

Saarela kiersi toisen kierroksen kolmatta rataa Nahkparturin takana, ja maalisuoralla Mika Kallion valmentama ruuna puristi rehdisti ykköseksi ohi takarivistä suoraaan keulaan puikanneen Merran Emilin.

Pronssidivisioonan keskipitkän matkan voitti Pentti Tikkisen treenaama Hold'em Set, jonka Peter Lindroos ajoi heti pitävään piikkiin.

Giampaolo Poof kiri lopussa tuntumaan, mutta ohi ei ollut asiaa 13,5-vauhtisessa lopetuksessa.

Tammaliigan finaalin paras oli Susanna Laulumaan suojatti Hilde Småbo kovalla volttiajalla 13,6ke.

Iikka Nurmonen komensi tamman kiriin päätöskierroksen alussa ja piti suursuosikilla kurissa Ainur Hossin ja Angel Valleyn.

Haastajadivarin paras oli Tuomas Pakkasen treenaama ja ajama Steel Anemone numeroin 14,1ake. Voitto oli Siilinjärveltä  asti saapuneelle tammalle toinen peräkkäinen.

Turun PM-ravit avasi sisäasainministeri Petteri Orpo, jonka mielestä valmisteilla oleva hanke suomalaisten rahapeliyhteisöjen yhdistämisestä yhdeksi yhtiöksi on suomalaisen yhteiskunnan kannalta paras vaihtoehto.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi