Tetrick Wania -huuma nousee – ”Kun se hyökkäsi ja kiersi kaikki…”
Tetrick Wanialle ei löydy pysäyttäjää edes lähtölaukan jälkeen.Kannen kuva: Mikael Rosenquist / TR Bild

Tetrick Wania -huuma nousee – ”Kun se hyökkäsi ja kiersi kaikki…”

Keskiviikon Hevosurheilussa kerrotaan Tetrick Wanian huippusuorituksesta, esitellään viimeistä kauttaan kilpailevia ravureita ja tutustutaan Kasvattajakruunufinalisti Double Strikeen, joka toi kasvattaja-omistajansa ryminällä takaisin raviurheilun pariin.

Nimi Tetrick Wania on viime viikkoina ollut kaikkien huulilla. Ensin se voitti Svensk Uppfödningslöpningin karsinnan ilmiömäisellä esityksellä ja sen jälkeen se myytiin saksalaiselle Karin Walter-Mommertille seitsennumeroiseen hintaan. Lauantaina ori voitti Uppfödningslöpningin finaalin vielä ilmiömäisemmin lähtölaukan jälkeen.

”Katsoin lähtöä Jägersron puupenkeiltä äitini kanssa, ja kun näin Tetrickin laukkaavan, ajattelin lähdön olevan ohi. Mutta kun se löysi raville ja pääsi mukaan porukkaan, näin Riinasta (Rekilä), että hän uskoi sen voivan vielä voittaa. Ja kun se hyökkäsi ja kiersi kaikki – se oli kuin taikaa”, Walter-Mommert kommentoi Hevosurheilulle.

Suomessa ravurien kilpailuoikeus päättyy suomenhevosilla sen vuoden lopussa, kun ne täyttävät 15 vuotta. Lämminverisillä ikäraja on 12 vuotta. Hevosurheilun keskiviikkolehdessä tutustutaan kilparadat tänä vuonna jättäviin hevosiin. Muun muassa maailman toisiksi nopein kylmäveriruuna Nopsan Vauhti ja ennätyksellinen kuninkuusravikävijä Camri eläköityvät pian.

Mitkä ovat valmentajien tunnelmat kilpauran päättymisen kynnyksellä? Mikä on pitkän uran salaisuus? Millaiset eläkepäivät hevosia odottavat?

Entä mitä Janita Luttunen kertoo toukokuussa eläkkeelle jääneestä menestysruuna Regent Zetistä? Miksi hevosella oli Luttusen elämässä niin merkittävä rooli? Millainen työkaveri se oli?

Double Strike toi kasvattajansa ja omistajansa Juhani Rintakankaan kertaheitolla takaisin raviurheilun pariin. Kasvattajakruunufinaalissa lauantaina starttaava lupaava kolmevuotias on melkoinen vili vilperi, jossa valmentaja Joni-Petteri Irrin mukaan on kaksi puolta.

Uutisissa ennakoimme tämän päivän valtuuskunnan kokousta ja kerromme Forssan kuninkuusravien uusista kilpailuista nuorille suomenhevostammoille.

Mukana totuttuun tapaan myös lähtölistat ja vihjeet loppuviikon raveihin aina lauantaihin asti.

Kiinnostuitko? Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi