Riina Rekilä ja Karin Walter-Mommert tunteikkaina voiton jälkeen.
Riina Rekilä ja Karin Walter-Mommert tunteikkaina voiton jälkeen.MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Tetrick Wania matkalla kotitalliin

Tetrick Wania ja Riina Rekilä ovat olleet mediamyllytyksessä 2-vuotiaiden Svensk Uppfödningslöpningin voiton jälkeen. Nyt on Muscle Hillin ja Random Destinyn poika matkalla takaisin kotitalliin.

Kasvattaja, valmentaja ja ohjastaja Rekilä sekä uusi omistaja saksalainen Karin Walter-Mommert ovat saaneet antaa haastatteluja ympäri Eurooppaa. Tetrick Wanian esitykset ovat hurmanneet lajin parissa viihtyvät.

”Monenlaista tapahtumaa on ollut, mutta me olemme keskittyneet vain ja ainoastaan hevoseen ja itse kilpailuun. Muut menevät sinä sivussa”, Rekilä toteaa. Hevosurheilu tavoitti Rekilän maanantaina iltapäivällä laivasta, kun joukkue oli matkalla kohti Suomea.

”Uusi omistaja on melkoinen nainen. Onneksi vielä löytyy ihmisiä, jotka satsaavat ravihevosiin, eikä ole ihan viimeistä miljoonasta kiinni. Se vielä suurempana, että hän rakastaa raviurheilua ja hevosia. Varmaan hänelle oli suurempi tunne tuo voitto kuin monet muut tekijät tässä ympärillä. Rahalla ei saa ostaa kaikkea, vaikka joskus voi saada ostettua hyvän hevosen, mutta harvoin tällaisia on myynnissä.”

Tetrick Wania vietti karsinnan ja finaalin välisen ajan Jägersron lähettyvillä, mutta matka kohti Suomea alkoi heti loppukilpailun jälkeen.

”Tetrick Wania palautui kuin ei olisi juossutkaan. Ajettiin yötä vasten Enköpingiin, toki puolimatkassa otettiin hevonen pois autosta ja vähän taluteltiin. Kun tultiin perille Journey-tallille, niin se puri ja hyppi pystyyn, ja että hän tuntee tämän paikan. Ja tietää, että hän pääsee aina ulos. Ei ollut reissusta moksiskaan.”

”Alustavan suunnitelman mukaan mennään, Tetrick jää nyt meille, mutta katsotaan, milloin se siirtyy Saksaan. Ainakin nyt aluksi hevonen lepää. Sitä ei treenata, ehkä liikutetaan kerran viikossa. Sen pitää saada kasvaa ja palautua. On muistettava, että se on vasta 2-vuotias.”

”Valmennukseen se menee Michael Nimczykille, jonka tapasin Jägersrossa. Tosi kivanoloinen kaveri, hänen kanssaan puhuttiin, että kun hevonen siirtyy hänelle, niin minä lähden katsomaan sitten treenipaikat ja muut, jotta mahdollisimman vähän muuttuisi siitä, miten on toimittu meillä treenaamisen ja muiden asioiden suhteen. Samoin katsotaan valmennuspaikkojen pohjat, ettei ajeta liian pehmeällä tai kovalla. Ensi kausi on tosi tärkeä hevoselle.”

”Karin Walter-Mommertin kanssa ei ole puhuttu tulevasta mahdollisesta siitosurasta. Jos se olisi minulle jäänyt, niin olin jo varannut sperman pakastuksen ajan. Olisin siementänyt omia tammoja. Mutta he saavat nyt tehdä, miten parhaaksi näkevät. Ja kilpaileminen on varmaan se pääjuttu.”

”Tetrick Wania on oikeasti niin hyvä hevonen, ettei sitä moni ymmärrä. Keväällä jo sanoin, että nyt on pojat sellainen hevonen, mitä passaatte, että ette ikinä tulee enää koskemaan näin hyvään hevoseen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi