Tetrick Wanian ylivoimaa Svampenissa. Kuva: ATG Live
Tetrick Wanian ylivoimaa Svampenissa. Kuva: ATG Live

Tetrick Wania näytti maailmanluokan menijältä, voitti Svampenin

Riina Rekilän superlahjakkuus Tetrick Wania kiri ylivoimaiseen voittoon Örebrossa ajetussa 2-vuotiaiden Svampen-kisassa. 510 000 kruunua tuli ajalla 14,0a/1609m. Beat It täydensi suomalaispanosta ja sijoittui kolmanneksi.

Lähtötilanne oli sekava, kun laukkaavat hevoset häiritsivät takarivistä startanneita Beat Itiä ja Tetrick Waniaa. Adrian Kolgjinin Bellissimo Face (Raja Mirchi) paineli keulaan ja veti avauspuolikkaan 15,5. Rekilä tarkkaili tilanne toisen jonon neljäntenä edellään Magnus A Djusen ajama Beat It.

Rekilä käänsi Tetrick Wanian kiriin 700 metriä ennen maalia. Muscle Hillin ja Random Destinyn poika paineli vauhdilla ja eteni johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Tetrick Wania meni ylivoimaiseen voittoon. Escada (Readly Express) nousi kakkoseksi. Iiro ja Joonas Uutisen Beat It kiri terävästi kolmanneksi ja sai 127 500 kruunua ajalla 14,6a.

”Tämä voitto tuntuu aivan uskomattomalta. Se on varmasti tunnetasolla suurin, mitä olen voittanut, kun paikalla on vielä perhe ja ystäväni Kaisa (Nivola), jonka luona Kallelassa Random Destiny siemennettiin. Tetrick Wania on syntynyt Suomessa. Se vietiin huutokauppaan Amerikkaan. mutta Lexingtonissa sen hinta nousi vain reiluun 80 000 dollariin ja huusin sen takaisin. Hevonen palasi Suomeen maaliskuun puolivälissä. Kun ajoin ensimmäisen kerran Tetrick Wanialla radalla, sanoin, ettei ole montaa hevosta, jolla on sellainen moottori kuin tällä”, Rekilä kertoi.

Suomalaisporukan Frozen Queen starttasi Enghienissä Ranskassa torstai-iltana. Tomas Malmqvistin valmentama tamma kilpaili oppilaslähdössä Cédric Parysin ajamana. Frozen Queen jäi alkumatkalla ulkoradoille, ja Parys ajoi eteenpäin. Valjakko puristi maalisuoralla kakkoseksi ja tienasi 7 250 euroa, tämän vuoden voittosumma nousi 53 270 euroon. Lucas Legrandin ohjastama Follow Me Flash sai ahtaasta välistä kiritilaa ja eteni voittoon.

”Frozen Queen teki oikein hyvän juoksun, vaikka alku meni neljättä ja kolmatta rataa. Vielä ei mennyt 100 000 euroa voittosummassa rikki. Elsa oli hyvä tänään Elsan päivänä. Voittaja tuli sisältä väkisin ulos ja olisi hylätty kaikkialla muualla. Tämän kuun jälkeen Enghienin rata menee remonttiin, ja ravit järjestetään muualla”, kasvattaja- ja omistajaporukkaan kuuluva Ari Petriläinen kertoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi