The Dude ja Ville Tonttila. Arkistokuva.
The Dude ja Ville Tonttila. Arkistokuva.

The Dude karkasi keulasta ykköseksi -"Korvatkin jäi vielä kiinni"

Ville Tonttilan ohjastama ja valmentama The Dude esitti ylivoimaa Jokimaan Toto5-avauksessa. Voittotulos 7-vuotiaalle ruunalle oli hieno 13,6ake.

Jokimaan torstairavien T5-pelin avauskohteena toimi 2140 metrin ryhmäajo enintään 90 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Kakkosradalta liikkeelle ampaissut The Dude oli heti kiihdytyksessä nopein ja otti keulapaikan vaivatta hallintaansa. Ensimmäinen puolikas mentiin kuitenkin juosten, sillä väliajaksi kirjattiin 10,5. Parijonosta ei nähty aikaisessa vaiheessa kirihalukkuutta ja keulahevonen sai vetää 14-vauhtisen kierroksen jälkeen kolmannen puolikkaan viittätoista. Ville Tonttilan pistettyä kaasun pohjaan The Duden rattailla maisema vaihtui valjakolla tehokkaasti ja se karkasi omille teilleen 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Lähdön selkeä etukäteissuosikki Look Complete oli 2. ulkoa maalissa toinen ja totokolmikon täydensi Ari Hartikaisen Loser On Loser.

”Kunto tällä on nyt hyvä ja pari kertaa ollut hyvät lähtöpaikat, niin on se silloin vähän helpompaa. Korvatkin jäi vielä kiinni”, Ville Tonttila kommentoi radan voittajahaastattelussa.

Hevosen omistaa Jyrki Tonttila, joka on valmentaja Ville Tonttilan isoveli.

”En osannut kyllä odottaa, että se on ihan noin ylivoimainen. Nyt lähtöpaikka oli kuitenkin hyvä, kuten viimeksikin, niin se jeesaa hirveästi”, Jyrki Tonttila kertoi lähdön jälkeen puhelimitse.

Voitto oli The Dudelle ensimmäinen, sitten marraskuussa 2019 tulleen T75-ykkösen.

Viime talvena hevosella oli omistajan mukaan hieman terveysongelmia, mutta niistä on päästy yli.

The Duden Tonttila on virallisesti omistanut kaksivuotiaasta lähtien.

”Tämä on minun naisystäväni (Anne Wahlsten) kasvattama ja koko ajan ollut meillä. Kaksivuotiaasta asti se on ollut Villellä valmennuksessa ja aika hyvin se on myös radoilla näyttänyt lahjakkuuttaan”, Tonttila sanoo.

Tonttila omistaa The Duden lisäksi yhden kaksivuotiaan varsan.

”Se on myös oma kasvatti ja hyvin samansukuinen kuin The Dude. Nyt se viettää kesälomaa laitumella, mutta treenien perusteella on aika lupaavan oloinen aloittelija.”

Yhteistyö veljesten välillä sujuu moitteitta.

”Ville vastaa täysin valmentamisesta, ja minä olen vähän niin kuin sponsori”, Tonttila nauraa.

”Kyllä me keskustellaan säännöllisesti hevosista, että missä startataan seuraavaksi ja kun asummekin vain 15 kilometrin päässä toisistamme, niin nähdäänkin usein”, hän jatkaa.

Tonttilalla siintää The Duden kanssa seuraavaksi lauantailähdöt mielessä.

”Kun se on nyt hyvässä kunnossa ja alla on pari tavallisempaa lähtöä, niin eiköhän tällä ole tarkoitus kilpailla seuraavaksi 75-lähdöissä. Kovia lähtöjähän tämä on urallaan paljon juossut.”

Rivin pankki Hurman Viesker oli toisessa kohteessa pelaajien luottamuksen arvoinen ja kiri lopussa ykköseksi. Hevonen on nyt startannut Seppo Suurosen valmennuksesta neljä kertaa, joista kaksi ovat päättyneet voittoihin.

Leemark’s Icy järjesti kolmannessa kohteessa kierroksen suurimman yllätyksen puristaen johtavan rinnalta voittajaksi. Hevosta ohjasti valmentaja Tommi Kylliäinen.

Hannu Korpi tarjosi Oilsheikille ihanteellisen juoksun 2. ulkona, josta hevonen kiitti kirien ykköseksi. Voittotulos kuului 15,1ake.

Päätöskohde oli 15 hevosen autolähtö, jossa paras oli suurimmalla numerolla matkaan kolmannesta rivistä avannut Thai Ming. Nina Pettersson-Perklénin suojattia ohjasti Antti Teivainen.

Päivän muut voittajat olivat Gene Touch/Nelly-Janiika Korpikoski, Double Strike/Joni-Petteri Irri, Mitt Hjärtas Tango/Pekka Vehviläinen, Zelos/Tapio Perttunen ja Bertil Halm/Risto Väre.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi