Tiina Mäkinen muistaa lämmöllä Humisevaa – ”Olihan sen menestyskulku aika uskomatonta”
Humiseva ja Tiina Mäkinen esiteltiin Hevosurheilun lähikuvassa 23.8.2019 Kuva: Anu Leppänen

Tiina Mäkinen muistaa lämmöllä Humisevaa – ”Olihan sen menestyskulku aika uskomatonta”

Heppa-järjestelmän mukaan Sanna Kydön omistama Humiseva menehtyi 2. marraskuuta 10 vuoden ikäisenä.

Tiina Mäkinen sai Humisevan valmennukseensa vuoden 2018 lokakuussa ja aloitti sillä kilpailemisen seuraavan vuoden huhtikuussa. Menestys löi kaikki ällikällä: vuodessa ja 4 kuukaudessa hevonen voitti 10 kertaa ja ansaitsi yli 50 000 euroa.

Kilpaura päättyi vuoden 2020 Ruunakunkkareihin, jotka jäivät kesken avausmatkan jälkeen. Humiseva oli sillä tahmea ja aristeli vähän jalkaansa.

"Humiseva palautui tosi hyvin ja oli tänä aamunakin tosi pirteä. Jotain häikkää siinä kuitenkin on, toivottavasti ei mitään vakavaa", valmentaja Tiina Mäkinen raportoi tuolloin avausmatkan jälkeisenä päivänä.

Toive ei toteutunut. Jalan aristelun syyksi paljastui hankosidevamma, eikä Humiseva palannut enää radoille.

"Se oli mun elämän hevonen: tosi kiva valmennettava ja omanlaatuisensa persoona. Ja olihan sen menestyskulku aika uskomatonta”, Mäkinen huokaa.

Humisevan jälkeen hänellä oli valmennuksessa toinen vieras ja yksi oma hevonen, mutta tällä hetkellä työn alla ei ole mitään hevosta.

Humiseva voitti 32 kilpailustaan 14 ja tienasi 56 462 euroa. Ennätyksen 21,5 Tero Lahtinen ajoi kolmanneksi viimeisessä startissa Mikkelissä, mistä kuva.
Humiseva voitti 32 kilpailustaan 14 ja tienasi 56 462 euroa. Ennätyksen 21,5 Tero Lahtinen ajoi kolmanneksi viimeisessä startissa Mikkelissä, mistä kuva.Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi