Tim Tetrick suoritti poroajokortin
Tim Tetrick harjoitteli Konttaniemen porotilalla Tapio Hoikan opastuksella, miten ajetaan porolla.Kuva: Lauri Jääskeläinen

Tim Tetrick suoritti poroajokortin

Tim Tetrickin päivä alkoi tutustumisella Mäntyvaaran ravikeskukseen, ja sen jälkeen suuntana oli Konttaniemen porotila muutaman kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Vaikka aikaerorasitus painoikin yli 11 000 voiton miestä, hän jaksoi ottaa ilon irti poroajelusta.

"Porolla ajaminen oli ihan erilainen kokemus kuin mihin olen tottunut hevosten kanssa", Tetrick nauroi. "Vauhti ei ollut yhtä kovaa kuin ravilähdöissä, mutta poron kanssa ajaessa ei ollut jarruja ollenkaan. Vähän ihmettelin sitä, miten hyvin poro pysyi ajouralla, sillä pelkäsin sen hyppäävän varoittamatta metsään."

Mies suoritti kunnialla poroajelun, ja isäntänä toiminut Tapio Hoikka lupasi miehelle muistoksi poroajokortin. Tetrickin ajatukset olivat eksoottisesta kokemuksesta huolimatta vahvasti jo huomisessa.

"Odotan tosi kovasti Arctic Horse Race -päivää. Se on tämän reissun huipennus."

Tetrickin perjantai on ennakkoon tarkkaan suunniteltu, sillä keskipäivän ruokailun jälkeen on luvassa husky-safari, ja illalla on luvassa vielä Mestis-ottelu RoKi vs. Peliitat.

"Nautin näistä hetkistä, ja onneksi Rovaniemellä ei ollut niin kylmä ilma kuin mitä pelkäsin. En ole sellaiseen tottunut. Paljon olen saanut kokea uusia erilaisia juttuja, ja kaikki ihmiset ovat ottaneet meidät hienosti vastaan."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi