Hazelhen Hermeksen kanssa poseeraava Timo Korvenheimo kuuluu jatkossa Jokimaan ratatreenareihin. Kuva: Anu Leppänen
Hazelhen Hermeksen kanssa poseeraava Timo Korvenheimo kuuluu jatkossa Jokimaan ratatreenareihin. Kuva: Anu Leppänen

Timo Korvenheimo laajentaa Jokimaalle – ”Hyviä hevosia kun tarjotaan, niin aina niille tilaa löytyy”

Orimattilalaistreenari Timo Korvenheimo on vuokrannut Jokimaalta käyttöönsä Christa Packalénilta vapautuvan ratatallin.

Viimeiset kaksi vuotta Elina Laakkosen omistama talli on ollut Christa Packalénin varsayksikkönä. Kun Packalén marraskuun lopussa ilmoitti luopuvansa Jokimaan yksiköstä ja keskittävänsä toimintansa Hollolan maaseututallilleen, kiinnostui Timo Korvenheimo vapautuvasta tallista heti.

”Pikkaisen on ollut tilasta pulaa ja siinä oli sopivasti koko talli vuokrattavaksi. Ajattelin, että Jokimaallahan on hyvät paikat treenailla, siirretään sinne osa toiminnasta”, Korvenheimo kertoo.

Jatkossa Korvenheimo operoi kolmessa tallissa. Hevosmäärää ei tässä vaiheessa vielä ole merkittävästi tarkoitus lisätä, mutta ensi syksynä tilanne voi olla jo toinen.

”Hevoskylään jää hevosia kyllä, mutta siinä vähän pienenee toiminta. Sitten on täällä maalla hevosia ja jatkossa myös Jokimaalla”, Korvenheimo sanoo.

”Vähän on mahdollisuutta lisätä hevosia, mutta koitetaan mennä suunnilleen tällä määrällä ja katsotaan ensi syksynä, kun silloin tulee taas uutta ikäluokkaa ja on mahdollisuus ottaa uusia varsoja. Toki kun hyviä hevosia ja varsoja tarjotaan, niin aina niille tilaa löytyy. Nuorempia hevosia on tarkoitus laittaa Jokimaalle, sanotaan 1–3-vuotiaita.”

Packalén on ilmoittanut lopettavansa Jokimaan tallin pidon tammikuun lopussa, ja Korvenheimo käynnistää toiminnan helmikuun alkupuolella. Korvenheimon tiimi vahvistuu jatkossa Ilkka Hoffrenilla, joka tulee vastaamaan Jokimaan yksikön päivittäisestä toiminnasta. Hoffren työskenteli samassa tehtävässä myös Packalénin tallissa.

”Muutama kaveri kyseli tässä Lahden alueella talleille töihin, ja ihan hyviä tarjouksia tuli”, kertoo Hoffren. ”Mutta tässä on tutut paikat ja ympäristö ja omaan elämään sopivat kuviot, niin lähdetään nyt kokeilemaan tällaisella yhtälöllä tästä eteenpäin.”

Hoffren nauraa, että hän melkein kuuluu vuokrattavan tallin kiinteään kalustoon.

”Onko Timo nyt neljäs vai viides työnantaja tässä samassa tallissa ja välissä pidin omaa tallia tässä yhdeksän vuotta. Että paikat on tutut ja poika käy tuossa lähellä koulua, niin tietysti senkin kanssa on helppoa tässä oleminen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi