Etenkin nuorten hevosten valmentajana menestynyt Timo Korvenheimo laajentaa yrityksensä toimintaa oribisnekseen.
Etenkin nuorten hevosten valmentajana menestynyt Timo Korvenheimo laajentaa yrityksensä toimintaa oribisnekseen.

Timo Korvenheimo mukaan siitosorikimppaan – “Mulle ihan täysin uutta maailmaa”

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö hankki marraskuussa Yhdysvalloista Muscle Hillin pojan Southwind Spiritin, 10,4, ja nyt Ravitalli Korvenheimo Oy on ostanut siitä neljänneksen.

”Tykkäsin, että oriin suku on erittäin hyvä, siinä pitäisi olla paljon periyttämisvoimaa. Hevonen oli lisäksi lahjakas nuorena juosten hyvän voittosumman. Sen takia kiinnostuin”, kaupassa aloitteellinen ollut Timo Korvenheimo kertoo.

Southwind Spirit (Muscle Hill – Spice On Ice 13,2a, Pine Chip) juoksi ennätyksensä 10,4 ja lähes koko 377 495 dollarin voittosummansa kaksivuotiaana.

Siitosorimarkkinat ovat orimattilalaisvalmentajalle uusi aluevaltaus.

”Tämä on mulle ihan täysin uutta maailmaa. Pääsee vähän seuraamaan sitäkin puolta samalla”, Korvenheimo sanoo.

Ravitalli Korvenheimon omistusosuus on 25 prosenttia, lisäksi säätiön kanssa on sovittu yhdestä elinikäisestä astutusoikeudesta oriille.

”Jo kun hevosta ostettiin, meillä oli säätiön hallituksen kanssa alustavasti puhetta, että meidän tarvitsee miettiä riskinhallintaakin. Tavoite oli saada nuorisotoiminnalle tukirahoja, ja se toteutuu paitsi hyväntekeväisyyshuutokaupalla, myös siitosoritoiminnalla. On tätä päivää olla verkostoitunut monella tavalla, ja yksi tapa on yhteistyökumppanuus”, Mitja Nummenmaa Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiöstä toteaa.

Nummenmaa kertoo, että yhteistyökumppaneita kartoitettiin muun muassa markkinoinnillisista lähtökohdista.

”Oli kiinnostava ajatus, että oriin varsat saavat hyvän mahdollisuuden hyvissä treenipaikoissa, se nostaa varsojen arvoa”, hän arvioi.

Southwind Spirit astuu ensi kaudella Onnelan oriasemalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi