Timo Korvenheimon mukaan hevoset pysyivät aidoissa ja muutenkin turvassa pelastustoimien ajan. Arkistokuva.
Timo Korvenheimon mukaan hevoset pysyivät aidoissa ja muutenkin turvassa pelastustoimien ajan. Arkistokuva.

Timo Korvenheimo Orimattilan talopalosta: “Palokunta suojasi ensimmäisenä tallin”

Salamanisku tuhosi Korvenheimojen kotitalon Orimattilan Kuivannolla tänään päivällä. Ripeä toiminta esti palon leviämisen tallin puolelle.

Orimattilan Kuivannolla sijaitsevaan taloon iski päivällä jyllänneen ukonilman aikana salama.

”Palokunta tuli nopeasti ja suojasi ensimmäisenä tallin, jolloin vältettiin lisävahingot”, ravivalmentaja Timo Korvenheimo kertasi.

Hän itse oli käymässä samaan aikaan mökillä, mutta riensi kotitilalle heti kuultuaan tapahtuneesta.

Sonja (Korvenheimo) oli sisällä talossa, onneksi ei käynyt mitään. Sekin olisi ollut pienestä kiinni. Oli kuulemma tulipallot mennyt pitkin taloa ja mahdoton pamaus ollut”, Timo Korvenheimo totesi.

”Siinä kävi meillä tuuri, että rakennus syttyi sen verran hitaasti, että ensimmäinen yksikkö pääsi kohteeseen ja sitä kautta ehdittiin suojella suihkulla tallia. Savukaasut eivät päässeet hevostalliin. Muuten palo eteni nopeasti”, päivystävä palomestari Kari Sipilä kertoi Hevosurheilulle.

Noin 40 metriä pitkässä tallissa oli 20 hevosta sisällä, loput laitumella.

”Pidimme savutuulettimella savut pois, joten hevosia ei tarvinnut siirtää. Olisi myös ollut käytännön haaste siinä, mihin hevoset olisi siirretty. Maallikkona en ymmärtänyt, että niitä ei voikaan laittaa laitumelle, jossa on jo valmiiksi hevosia. Olisi voinut tulla fyysisiä vammoja”, Sipilä totesi.

Tulipalosta selvittiin ilman henkilö- ja hevosvahinkoja. Pelastuslaitos määräsi Kuivannon alueelle sähkökatkon pelastajien työturvallisuuden vuoksi.

”Kun saataisi äkkiä sähköt toimimaan tallille, ettei kamalan pitkään tarvitsisi olla kantovedellä. Siinäkin on aika kova homma”, Timo Korvenheimo huolehti. ”Kai tässä joku paikka löytyy yöksi.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi