Timo Nurmos: ”Tottakai Kymi GP on yksi vaihtoehto Readly Expressille”
Alessandro Gocciadoro ja Arto Hytönen löivät kättä päälle Kymi GP:stä lauantaina Solvallan tallialueella. Kuva Totofoto

Timo Nurmos: ”Tottakai Kymi GP on yksi vaihtoehto Readly Expressille”

Prix d’Amériquen voittaja Readly Expressin radoille paluu lähestyy. Suomalaiset ravidiggarit toivovat, että valmentaja Timo Nurmoksen valinta osuisi kolmen viikon kuluttua kilpailtavaan Kouvolan Kymi GP:hen.

Timo Nurmos istui levollisena tallitoimistossaan ja katsoi hevosenomistajiensa kanssa yhtä Solvallan lauantain urheilullisesti korkeatasoisista kilpailusta, kun Hevosurheilu kävi kysymässä häneltä päivän tilannetta Readly Expressin osalta.

”Se meni viime viikolla ensimmäisen ratahiitin. Aiemmin sillä on ajettu muuta ajoa.”

Miltä hevonen tuntui ratahiitissä?

”Hyvältä se tuntui. Se on hienossa kunnossa ja saanut painoa takaisin. Kroppa on kunnossa.”

Kuinka lähellä on starttiin tulo?

”Nyt ei muuta kuin, että ajetaan lisää treeniä ja katsotaan viikon kuluttua, että mikä lähtö otetaan.”

Suomalaiset odottavat Prix d’Amériquen voittajan näkemistä jo kovasti suomalaisessa kilpailussa, onko Kouvola sille mahdollinen?

”Tottakai Kouvola on yksi vaihtoehto Readly Expressille. Me emme ole tehneet vielä päätöstä, joten ei ei auta kuin jatkaa odotusta”, Nurmos hymähti.

Samaan aikaan vierastallin edessä Alessandro Gocciadoro ja Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen löivät jo kättä päälle kutsuksi Kymi GP:hen.

"Tervetuloa Kouvolaan", Arto Hytönen sanoi innoissaan englanniksi.

”Tällä hetkellä Gocciadoron mielestä Sweden Cupin tuoreen voittajan Arazi Bokon jatko-ohjelmaan sopisi Kymi GP ja silloin Piece of Mind ottaisi kutsun vastaan Härmän juhannusravien tammalähtöön”, Italian valmentajatilastoa johtavaa Gocciadoroa tulkkina auttanut Jori Turja kertoi.

Gocciadoron tallin menestys on villinnyt Solvallan viikonlopun huippuravien yleisön jatkuvilla voitoillaan. Arazi Boko voitti sekä karsinnan että finaalin Sweden Cupissa, Volnik du Kras lähtönsä ja Peace of Mind juoksi tammalähdössä toiseksi.

Ja perjantain ravithan alkoivat näytöksellä, kun tallin 3-vuotias italialaisori Zidane Grif löi kaikki ällikällä juoksemalla 2140 metrillä huipputuloksen 12,6a.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi