Iikka Nurmonen ohjasti ja Antti Ojanperä valmentaa voittaja Tir Du Cauxia.
Iikka Nurmonen ohjasti ja Antti Ojanperä valmentaa voittaja Tir Du Cauxia.Kuva: Roosa Lindholm

Tir Du Caux kaatoi suursuosikin Vermossa

Iikka Nurmosen ohjastama Tir Du Caux jyräsi pelipankki Grainfield Oliverin ohi Vermon hopeadivisioonakarsinnassa.

Toto76-pelin avauskohteessa nähtiin tulinen 08,5-avaus, kun Jukka Torvinen puolusti Grainfield Oliverin kanssa keulapaikkaa Erkki-Pekka Mäkistä ja Global Optionia vastaan. Global Option riisti paikan itselleen, mutta se oli tarjolla uudestaan suursuosikille.

Grainfield Oliver sai ottaa kovan alun jälkeen vauhdin täysin pois, mutta hirmuavaus näkyi lopussa luonnollisesti. Iikka Nurmonen otti puolestaan Tir Du Cauxin kanssa alun rauhassa ja matkasi 2. ulkona. Siitä voimanpesä jyräsi maalisuoralla helposti ohi suosikin.

"Kova avaus oli oikein hyvä asia meille. Saimme hyvän juoksun, joten ajattelin matkalla meidän olevan maalissa lähellä kärkeä", Nurmonen osasi odottaa menestystä jo matkalla.

"Suoralla laput oli vielä vetämättä ja niistä hevonen vaihtoi rytmiä hyvin. Aikaisin näki, että suosikin vastarinta murtuu", Nurmonen kertoi.

Tir Du Caux voitti tuloksella 15,1a / 2100 m.

Antti Ojanperän valmentama Tir Du Caux oli kakkossuosikki peliprosentilla 16.

Toto76-2: Maalikameran kuvaa tarvittiin voittajan selvittämiseen huippudivisioonakarsinnassa.

Antti Teivainen pääsi Korven Tinnituksen kanssa keulaan alussa laukkojen myötä. Puristusta ei aivan riittänyt lopussa tarpeeksi, mutta kolmossijan hevonen sai.

Voittotaisto käytiin Korven Tinnituksen perässä juosseiden hevosten kesken. Niko Jokelan ajokki Veeran Poika rynnisti ensin kärkeen, mutta Harri Koivusen ajokki Suomipoika ehti ulkoa linjalla ohitse ja voitti tuloksella 27,7a / 2100 metriä.

"Millimetrikamppailu käytiin maaliin asti. Pari viikkoa sitten annoin tästä vihjeen, vähän myöhään tuli tämä", Koivunen naureskeli.

Suomipoikaa oli pelattu 12 prosenttia.

Toto76-3: Haastajadivisioonakarsinnassa oli sitkeä kärkipari.

Esa Holopainen piti Kielaksen kanssa sisäradalta keulapaikan hallussaan, joka ratkaisi lopulta pelin. Suosikki Lakuri jäi Markku Hietasen kanssa taivaltamaan johtavan rinnalle. Avaus oli reippaasti 23,5-vauhtinen, mutta kärkipari erottui muista lopussakin. Kielas hallitsi parastaan antamatta perille samalla voittotuloksella edellisen lähdön voittajan kanssa.

"Kielas lähti hyvin liikkeelle ja oli helppoa pitää keulat. Hevonen oli tosi hyvän tuntuinen ja oljenkorsia jäi käyttämättä: lappuja ei tarvinnut vetää. Edellinen startti oli lähempänä, joten hevonen tuntui olevan vieläkin parempi", iltapäivän kolmannen voittonsa ottanut Esa Holopainen kehui.

Kielas oli kakkossuosikki (24 %).

Toto76-4: Tammojen haastajadivisioonakarsinnassa saatiin yllätys.

Seppo Markkula latasi Arctic Madonnan kanssa keulaan, mutta paikka oli tarjolla Jukka Torvisella ja Her Royal Highnessille.

Kaksi edellä mainittua erottui muista lopussa ja niistä Arctic Madonna spurttasi helposti voittoon.

"Vähän matkaa päästin lähdöstä eteenpäin, että päästiin sisäradalle. Odotettiin hyvän hevosen elkä eteen. Tamma tuli kaverista lopussa helposti ohi. Jätin korvat ja laputkin vetämättä, voi olla, että sen takia hevonen innostui oikein tulemaan", Seppo Markkula arveli.

Arctic Madonnan peliprosentti oli 4.

Toto76-5: Talvimalja oli pikkuyllättäjän heiniä.

Hannu Torvinen päästeli Ranch Kellyn kanssa päättäväisesti eteenpäin ja eteni johtavan rinnalle. Torvinen ei vaatinut keulahevoselta Bret Bokolta vauhtia, joten vasta lopussa juostiin tosissaan. Taisto oli oikein tasainen kärkikaksikon osalta, mutta Ranch Kelly puristi paremmin ja voitti kilometriajalla 15,6a / 2100 metriä.

"Ajo ei mennyt putkeen, mutta hevonen oli hieno", Torvinen kehaisi ajokkiaan.

"Ranch Kelly on varmasti yksi Skandinavian tasolla kovimpia tammoja mitä on. Sillä on kaikki hyvät ominaisuudet ja huippupäivänään se pystyy kilpailemaan missä vain", Torvinen ylisti.

Ranch Kellyä oli kannatettu kahdeksan prosentin verran.

Toto76-6: Enintään 11 500 euroa tienanneiden ryhmäajon vuoro.

Alkumatkasta vaihdeltiin juoksupaikkoja kärkessä, mutta Ari Moilasen ajovärit kiikkuivat lopulta keulassa Orlando Pointin kyydissä. Colorado Ecus sai Seppo Markkulalta käskyn edetä johtavan rinnalle. Edellä mainittu kaksikko paini lopussa voitosta ja jälleen johtavan rinnalla juossut osoittautui paremmaksi.

Colorado Ecus teki voittotuloksen 16,7a / 2600 metriä.

"Ajettiin heti eteenpäin, kun hevonen oli ennen lähtöä hyvän tuntuinen. Pitävä rata sopi hevoselle hyvin ja luotettiin sen voimaan. Johtavan rinnalla on paras ajaa tällä, kun voi säädellä vauhdin mieleisekseen, eikä tule yllättäviä rytminvaihdoksia", iltapäivän tuplavoittaja Markkula kertoi.

Colorado Ecus oli neljän prosentin voittaja, jolloin mukana jatkaa yksi oikea 76-rivi.

Toto76-7: Tähtidivisioonakarsinta päätti Vermon ajot lauantain osalta.

Terho Rautiainen ohitti Ekosanin kanssa sisäradan suursuosikki Evartin helposti. Antti Ojanperä jäi Evartin kanssa johtavan taakse ja luotti kiritilojen löytyvän. Näin kävi, mutta Ekosan löi loppukaarteessa kaasun pohjaan ja karkasi.

Ekosan voitti tuloksella 27,3a / 2100 metriä.

"Aika helposti keulat sai kumminkin. Aika kova pätkä on tällä hevosella", Rautiaisen mukaan keulapaikasta ei tarvinnut taistella.

"Viimeisessä kaarteessa ajattelin, että on lähdettävä karkuun, voi tulla Evartti lähelle tai edelle, mutta helppoa oli", Ekosanin voitto oli lopulta ylivoimainen.

Ekosan oli kolmossuosikki kymmenellä prosentilla. Täysosumia ei löytynyt.

Evartti laukkasi kesken kakkoskamppailun ja Pireus oli näin selvällä erolla toinen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi