Tito oli keulapaikalta omaa luokkaansa.
Tito oli keulapaikalta omaa luokkaansa.Kuva: Kirsi Kantokoski

Tito C.A. esitti parastaan Festivaali-ajossa – ”Hevonen oli superhyvä tänään”

Kaustisen kaksipäiväisen raviviikonlopun huipentanut Festivaali-ajo oli Titon ja Jukka Torvisen näytös.

Jukka Torvisella oli Anne Kankaan valmentaman Titon kanssa niin sanotusti merkki päällä, kun kaksikko lähti auton takaa lujaa matkaan ja torjui kiihdytyksessä ulkopuolen kovat avaajat Majestic Manin ja Global Withdrawlin.

Vielä viikolla Jukka Torvinen oli suunnitellut hakevansa Titolle selkäjuoksua, mutta ruunan otteet kilpailupäivänä muuttivat taktiikan keulajuoksuksi.

”Viikolla etukäteen ajattelin, että voi kun saataisiin tässä joku hyvä selkäjuoksu. Tito tuntui lämmittelyssä tosi hyvälle, ja sellainen se oli auton takanakin”, Jukka Torvinen perusteli.

Heti kiihdytysvaiheen jälkeen Hannu Korpi suuntasi Grainfield Aidenin kanssa toiselle ilman selkää, mutta yleensä siltä paikalta väkevästi suorittanut ruuna ei ollut tällä kertaa parhaimmillaan, eikä menestystä irronnut.

Maalisuoralla Jukka Torvinen pussitti takana väijynyttä Majestic Mania. Lopussa hän löysäsi Titoa sen verran, että se teki pienen ero muihin. Voimia 6-vuotiaalle näytti jäävän vaikka millä mitoin käyttämättä, vaikka se menikin olosuhteisiin nähden hienon voittoajan 11,0aly.

”Hevonen oli superhyvä tänään. Ihmetyttää itsenikin, miten se niin hyvä oli”, Jukka Torvinen ihmetteli. ”Tosi paljon jäi voimia varastoon tänä päivänä. Tito pyöritteli korviaan koko ajan, ja matkan aikana tuntui, että milloin aletaan löysäämään ja jättämään vastustajia.”

Anne Kangas ei reissannut Nurmijärveltä Kaustiselle voitto mielessä, vaikka Tito olikin yksi tasaisesti veikatun lähdön pelihevosista.

”Tänäänkin oli kova vastus, ja etukäteen pohdittiin, että neljäs sija olisi jo hyvä. Pelotti, kun Jukka pääsi keulaan, kun ennakkoon puhuttiin, että tuleekohan se keulasta, mutta näköjään tulee.”

Titolla olisi voitu ajaa Anne Kankaan mukaan kilpaa ensi sunnuntainakin, mutta kuntonäyttö tuli hieman myöhässä.

”Mikkeliin olisi voitu lähteä päälähtöön, mutta se on valitettavasi täynnä jo, eikä kutsua tullut.”

Tito kilpailee Km Hästfarm I Holm AB:n & Ylitalo Garden'sin, eli Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistuksessa.

”Ihan voittoon ei tohtinut siinä porukassa uskoa”, Arvo Ylitalon myönsi. ”Nousukunnossa se on ollut, mutten vielä noin hyvää suoritusta osannut odottaa. Hevosen luokka toki tiedossa on ollut.”

Arvo Ylitalolla riittää lähipäivinä jännitettävää useamman omistamansa ravurin edesottamuksia seuratessa. Lauantaina illalla Sobel Conway kilpailee Vichyssä kovatasoisessa lähdössä Jean-Michel Baziren valmennuslistoilta. Samasta tallista on maanantain luvassa debyytti, jota Ylitalo odottaa suurella mielenkiinnolla.

Kaptahilla on ensimmäinen startti Ranskassa edessä. Se on kuitenkin oma kasvatti. Ei silläkään helppo lähtö ole, kun se on vähärahaisin hevonen siinä. Mukana on yli miljoonan tienanneita hevosia, joten tasoa siinäkin lähdössä riittää.”

Majestic Man sijoittui Festivaali-ajossa toiseksi, Lake's Action lopetti kolmospalkinnolle.

Kaustisen 75-kierroksen tapahtumista lisää voit lukea täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi