Tito avasi kautensa voitolla.
Tito avasi kautensa voitolla.Arkistokuva: Kirsi Kantokoski

Tito käynnisti kauden napakasti – ”Lämpöisillä keleillä parhaimmillaan”

Kovatasoinen voltti keräsi kiinnostavia tauolta tulijoita Lexus Dreamin ja Titon myötä. Juoksunkulku oli nyt merkittävässä osassa.

Globalsatisfaction ja Tito valtasivat voltista kärkipaikat ja kilvoittelivat keskenään loppumetreille, mutta Sahara Sandstorm ehti vielä kaksikon rinnalle. Tito puristi kolmikosta parhaiten vauhdin kiristyttyä ratkaisupuolikkaalla 11,0-lukemiin.

Jo viime vuoden Titoa valmentanut Anne Kangas toi 7-vuotiaan ruunan valmiina starttiin. Kangas kertoi ennen starttia hevosen hyvistä treeniotteista, mutta avausstartissa odotukset eivät olleet huipussaan. Jukka Torvinen sai hyvää osviittaa viime vuodelta tutusta ajokistaan jo ennen starttia. Voltista startti osui nappiin.

”Lähtökohta oli saada tauolta sellainen juoksu, että hevoselle jäisi hyvä mieli lähdön jälkeen, eikä olisi ollut merkitystä, vaikka olisi jääty johonkin selkään kiinni”, Torvinen huomautti. ”Tito tuntui hyvältä ennen lähtöä ja ajattelin viimeisellä takasuoralla, että käännän sen rinnalle, kun sielläkin hevonen oli hyvän tuntuinen.”

”Oltaisiin voitu olla selässä pidempäänkin, mutta annoin sen sitten tulla viimeiset 500 metriä. Tito piti hyvin vauhtinsa maaliin asti ja meni tauolta tosi kovan tuloksenkin (14,8/2120 m). Tietenkin kun hevonen tuli pikkuhuililta, niin ei se varmasti vielä parasta teräänsä näyttänyt.”

Titon edellinen voitto oli peräisin keskikesän Festivaali-ajosta. Luotettavan vahvaa jälkeä se teki läpi viime kauden ja keräsi lähes 42 000 euron palkintorahat. Torvinen arvelee, että tästä kaudesta tulisi vähintään yhtä hyvä.

”Luulen, että kevät ja kesä ovat tämän hevosen parasta aikaa, kun päästään lämpöisille keleille ja hyville baanoille. Potentiaalia Titolla on parantaa vielä paljon, ja toivotaan vaan, että kaikki menee myös tästä eteenpäin tosi hyvin.”

Kahden pikkuyllättäjän käynnistämän T5-rivin suurin suosikki Morison oli päätöskohteessa omaa luokkaansa yhden hutistartin jälkeen ja kiersi kaikki pienessä lähdössä.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 8 Zest Boy, 9,40%, 9,88 euroa

T5-2: 4 Frakker, 10,28%, 46,48 €

T5-3: 5 Picardie, 17,33%, 155,52 €

T5-4: 9 Tito C.A., 11,26%, 429,66 €

T5-5: 8 Morison, 69,46%, 469,45 €

Vaihto 78 001,46

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi