Tomi Haapiolla uudet kuviot - "Mielenkiintoista nähdä, miten muutkin treenaa"
Tomi Haapio kiersi aktiivisesti Suomen raviratoja kaudella 2019, mutta palasi sitten takaisin Ruotsiin ja Petri Salmelalle. Nyt elämässä kääntyi uusi lehti.

Tomi Haapiolla uudet kuviot - "Mielenkiintoista nähdä, miten muutkin treenaa"

Petri Salmelan pitkäaikainen luottomies Tomi Haapio aloitti maanantaina työt Hanna Olofssonin tallissa Bodenissa.

Tomi Haapio työskenteli Petri Salmelalla ensin viisi ja puoli vuotta putkeen. Sitten hän oli välillä vuoden verran Suomessa ajaen kilpaa ja kengittäen ja palasi sen jälkeen taas vuodeksi Salmelalle. Viime syyskuusta lähtien asemapaikkana on ollut Boden.

"Kuulin, että tänne (Hanna Olofssonille) haetaan hoitajaa, ja halusin vähän vaihtelua. Mielenkiintoista nähdä, miten muutkin treenaa", Tomi Haapio perustelee ratkaisuaan.

"Itse työ on kuitenkin samanlaista. Passeina on sekä kilpahevosia että 2-vuotiaaksi tulleita varsoja, kuten oli Petelläkin. Minkälaisia eroja niiden valmentamisessa on, se selviää ajan myötä."

Salmelalla Haapio sai varsinkin Sisulla työskennellessään myös paljon vastuuta ajotehtävistä. Suomessa hän kävi voittamassa mm. vuoden 2017 Tammavaltikan Dionne Sisulla. Nähdäänkö häntä jatkossa Hanna Olofssonin valmennettavien rattailla?

"Siitä ei ole ollut mitään puhetta. Ajan omaa hevostani (Geisha Sisu) ja kahta puolisoni Pian (Jakobsson) hevosta, mutta mistään muusta ei ole sovittu", Haapio vasta.

Ruotsissa hän viihtyy hyvin. Vaikka korona piinaa yhteiskuntaa, hänen elämäänsä se ei ole toistaiseksi vaikuttanut mitenkään.

"Ei sitä oikeastaan mistään muusta huomaa kuin että raveissa ei ole yleisöä, ja se on tietysti harmi."

Tomi Haapio ohjastaa torstaina Bodenin lounasraveissa kolmea Pia Jakobssonin sekä kahta Hanna Olofssonin äidin Gunnel Fredrikssonin valmennettavaa.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi