Tommi Kylliäinen antoi tunteidensa näkyä lähdön 8 maaliintulossa.
Tommi Kylliäinen antoi tunteidensa näkyä lähdön 8 maaliintulossa.Kuva: Pekka Salonen

Tommi Kylliäisen tallin nelivuotiaat onnistuivat nappiin Vermossa – "Totta kai Derby kolkuttelee mielessä"

Derby-sarjaa ajettiin keskiviikkona Vermossa kaksi lähtöä. Kumpikin niistä päättyi Tommi Kylliäisen tallin ravurin voittoon.

Ensimmäisessä Derby-sarjan lähdössä Tommi Kylliäisen ohjastama ja valmentama Furioso Wohlrab laukkasi alussa lyhyesti, mutta raamikas ori ravasi lopulta keulassa, josta oli oikeinkin vakuuttava voittaja ajalla 14,7akp.

Myös jälkimmäisessä Derby-sarjan kisassa Tommi Kylliäisen suojatti oli ennakkoon haastajan roolissa, mutta kirivaiheessa sitä ei olisi uskonut, sillä Stormy Stride kiri 2. ulkoa selvään voittoon ennen keulassa ravannutta Over My Shoulderia.

”Totta kai Derby kolkuttelee mielessä”, Tommi Kylliäinen myönsi jälkimmäisen voiton jälkeen. ”Se on kova kisa, mutta kumpikin on nouseva kehittyvä hevonen, etteivät ne pihalla ole.”

Tommi Kylliäinen heitti Stormy Striden kanssa lähdön jälkeen vielä niin sanotun ylimääräisen lenkin. Syy tälle kuultiin voittajahaastattelussa.

”Piiska putosi 300 jäljellä. Piti hakea, ettei Juha (Keskimaunu) lanaa yli”, Tommi Kylliäinen nauroi.

Tammalähdössä kerättiin pisteitä Forssan Kuningatarkisaan pääsemistä varten. Seppo Suurosen valmentama Ciiran Tähti ei niitä olisi enää tarvinnut, sillä tamma keikkuu pistetilaston kärkipaikalla.

Mikko Huttunen torjui Lilyn kanssa Runoneidon ja Timo Tuomisen alussa, mutta Ciiran Tähdelle keulapaikka oli tarjolla. Avauslenkki karkasi 24-vauhtiseksi, mutta silti keulatamma jaksoi lopussa vastata hallittuun voittoon ennen Iikka Nurmosen käsistä nappireissun saanutta Hetviinaa.

”Etukäteen ajattelin, että voisi käydä näin, kun aika hitaita lähtijöitä oli sisäpuolella eturivistä”, Esa Holopaista Ciiran Tähden juoksunkulku ei yllättänyt tippaakaan. ” Jukka, kun tuli B.Riitun kanssa vauhdilla meidän rinnalle, Ciiran Tähti rupesi turhankin pörhäkästi vastamaan, eikä meinannut rauhoittua. Vähän huolestunut olin siitä, mutta mahtavassa vireessä on tamma tällä hetkellä. Tuntui, että Hetviina haastaa lopussa kovasti, mutta korvat kun aukaisin, tuli heti sellainen tunne, että tamma vastaa maaliin asti.”

Ciiran Tähti vei A.V. Marttilan tammasarjan 5100 euron ykköspalkinnon voittotuloksella 26,5api.

Team Vermon kimppahevonen Bolt Kronos avasi Ari Moilasen ohjastamana terävästi keulapaikalle, jossa sai vetää avauslenkin 17,7-vauhdilla. Sen jälkeen viimeistään oli selvää, että kierroksen pelipankin kohdalla vain voitto kelpaa. 5-vuotias vastasi odotukseen ottamalla ykköstilan äärimmäisen väljällä tavalla.

Sisusarjassa Ari Moilanen oli jälleen voittajan rattailla. Vihtiläinen ei hötkyillyt matkalla ohjastamansa Pantheran kanssa, kun taas suosikki Viesmannilla Jukka Torvinen kulutti ruutia jo matkan aikana keulaan revittäessään. Panthera puksutti maalisuoralla aika helposti voittoon ohi Viesmannin.

”Välillä Jukka oli aika kaukanakin, mutta uskoin hevoseen, että lähelle se tulee, jos vaan ravaa”, Ari Moilanen kommentoi voittajahaastattelussa.

Nuorten tammojen tasoitusajossa takamatkalta lähtenyt Bluehill's Sparkle osoitti luokkaansa nyrkkeilemällä parhaaksi toiselta ilman selkää vakuuttavalla tavalla.

Ennen Toto65-peliä kisatussa Kivikylän komeetat –karsinnassa Tuukka Varis latasi Nu Delin kanssa kasiradalta keulaan kuin tykin suusta, eikä kaksikolla ollut lopussa mitään hätää hallita parhaaksi.

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T65-1: 2 Bolt Kronos, 69 %, 0,73 euroa

T65-2: 6 Panthera, 36 %, 1,95 e

T65-3: 7 Bluehill's Sparkle, 37 %, 2,63 e

T65-4: 11 Ciiran Tähti, 38 %, 4,05 e

T65-5: 4 Furioso Wohlrab, 13 %, 16,40 e

T65-6: 6 Stormy Stride, 16 %, 42,45 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 42,45 euroa

Viisi oikein 2,31 e

Vaihto: 126 061,00 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi