Tommin ja Cool Conclusionin ensituttavuus päättyi jymy-yllätykseen

Tommin ja Cool Conclusionin ensituttavuus päättyi jymy-yllätykseen

Tommi Kylliäisen ajokki Cool Conclusion yllätti muut heti lähtökiihdytyksessä ja piti kuin pitikin pintansa perille asti Vermon 65-avauskohteessa.

Lähdön käsikirjoitus meni heti alussa uusiksi, kun suursuosikki Sue's Photo ei ehtinyt nopeimpien mukaan ollenkaan. Marja Haakanan suojatti Cool Conclusion puolestaan tykitti keulaan, eikä laskenut sinne mielinyttä Sundsvik Maydayta edelleen.

Kympin avauksen jälkeen Cool Conclusion sai rauhoittaa matkavauhtia tuntuvasti. Sundsvik Mayday käväisi avauslenkillä hetken sisäradalla, mutta nousi sitten toiselle ilman vetoapua. Sue's Photo joutui lähtemään tämän takaa kolmannelle jo viimeisellä takasuoralla, mutta kiri ei ollut herkkä.

Suosikin takana matkanneen Pekka Korven suojatin Ramboldo Jet kiriruuti oli kuivaa, muttei se aivan ehtinyt keulahevosen ohi.

"Voitto yllätti vähän, kun voittoja ei ollut taulussa", ensimmäistä kertaa Cool Conclusionia ohjastanut Tommi Kylliäinen myönsi. "Hyvin lähti hevonen liikkeelle, ja Sue's Photo olisi ollut ehkä ainoa jolle keula olisi annettu. Cool Conclusion oli siinä hyväntuntuinen."

Cool Conclusion oli megayllättäjä, sillä peliosuus oli ainoastaan 0,78 %. Voittoaika oli 14,0a / 2100 metriä.

Toto65-2: Esa Holopaisen ajokki The Rector vei toisen kohteen nimiinsä.

Lähtökiihdytys oli suuressa roolissa, kun kakkospaikalta kiihdyttänyt Valiant Dream pääsi ohi sisäradan suosikin Daddy Boyn, ja siitä Antti Teivainen myös ajoi.

Avauslenkin lopulla Pekka Korpi iski Musclemanin kanssa hänniltä eteenpäin ja kierrätti ajokkinsa toisella ilman vetoapua avauslenkin juosseen The Rectorin edelle.

Kolmas puolikas hurjasteltiin 12,5-vauhtia, jonka jälkeen kärkihevosten vauhti hiipui loppua kohti. The Rector löysi kiriväylän ja ehti oikein varmaan voittoon kilometriajalla 14,2a/2100 m. Lähdöstä ei saatu voittajatunnelmia teknisten ongelmien takia.

Timo Toiviaisen suojatti Smoky Ray kiri loppua hyvin ja oli lopulta toinen ennen Valiant Dreamiä. Daddy Boy ei saanut mahdollisuutta, kun jäi pussiin.

Toto65-3: Jos oli avauskohteen voittaja suuri yllättäjä, niin vieläkin yllättävämpi asia oli Exclusive Koksin voitto.

Tapio Perttusen ohjastamana Adrienne's Ami latasi auton takaa keulaan ja veti tapojensa mukaisesti lujaa. Tällä kertaa jopa erityisen innokkaasti, kun ensimmäiset 500 metriä tulitettiin kerrassaan 07,0-kyytiä. Avauslenkin loppumetreillä keulahevosen meno hieman tasaantui, mutta se mentiin vielä 12,0-lukemiin.

Loppukaarteessa Adrienne's Amin meno sakkasi pahasti ja se näytti lyödyltä. Maalisuoralla se sai lisää puhtia, mutta aivan se ei pystynyt vastaamaan Hannu Torvisen ohjastaman Exclusive Koksin rynnistykseen, joka oli taivaltanut 4. sisällä.

"Hyvä, että joku oli pelannut sentään", Hannu Torvinen naureskeli kuullessaan ajokkinsa peliprosentin olleen 0,25. "Kovalle näytti lähtö. Tampereella se hyvän juoksun teki, mutta toki oli iso yllätys, että voitettiin."

Toto65-4: Voimaliigan ratkaisunhetken nähtiin oikeastaan jo lähtökiihdytyksessä, kun Carleman pääsi hallinnoimaan juoksua kärkeen.

Kiihdytys oli kolmen hevosen mittelö. Jugador pyrki puolustamaan sisältä paikkaansa Club Nord Staria ja Carlemania vastaan, mutta Carleman räväytti kärkeen Club Nord Starin laukatessa.

Carleman sai vetää keulassa todella maltillisesti, kun avauslenkki oli vain 21,5-vauhtinen, eikä toisellakaan hurjasteltu. Se tarkoitti sitä, että kirilenkki tultiin liki kaasu pohjassa. Carleman pisteli sen hieman päälle 12-vauhtia, eikä antanut muille mitään palaa taistella voitosta.

"Pari kertaa testasin hevosta ennen starttia ja se tuntui tosi nopealta voltista verrattuna autolähtöön. Pitkä matka mietitytti, kun ei ollut koskaan ennen sitä juossut, mutta onneksi pari lenkkiä saatiin rauhassa vetää. Aika varma fiilis oli", Carlemanin kuski Jukka Torvinen myönsä.

Kolmossuosikki Carlemanin voiton myötä loputkin mukana olleet kolme kuittia lähtivät laulukuoroon.

Suosikki Jugador taivalsi pääosin johtavan takana, josta oli varmasti toinen. Stricker kiri taustalta kolmanneksi.

Toto65-5: Eri-Aaronin Patsaskilpailu päättyi pikkuyllättäjän juhliin, kun Hupsis kiri lennokkaimmin.

Esa Holopainen eteni kasiradalta lähteneen Liipan Toivon kanssa keulapaikalle, mutta puolikas juostuna takarivistä lähtenyt Pelipiste painui vetotöihin. Se veti avauslenkin reippaasti 26,0-vauhtia, mutta jaksoi hyvin perille.

Paras vauhti oli kuitenkin lopussa Antti Teivaisen ajokilla Hupsiksella, joka ehti lopulta varmasti keulahevosen ohi.

"Käsittämätön homma! Hevonen on hyvä, mutta laukat ovat olleet pinnassa", Timo Paananen kertoi suojatistaan.

Heli Kantonen-Heikkilän Pelipiste piti toiseksi ennen alussa laukannutta Hyvännäköistä. Suosikki Limuska laukkasi lähdöstä pitkäksi.

Toto65-6: Päätöskohteessa nähtiin ylivauhtia, joka toi jälleen yhden yllätysvoittajan. Antti Teivainen päätti kierroksen Newport Brodden kanssa.

Pekka Korpi latasi Carlos La Rentan keulaan, eikä paikastaan luopunut suosikki Ranch Pop Upin sitä kysellessä. Avaus oli 09,5-kyytinen ja kierros mentiin kahtatoista.

Ranch Pop Up väsyi jo hyvissä ajoin, eikä Carlos La Rentakaan jaksanut voittomatsiin.

Johtavan takana namureissun saanut Newport Brodde sai kiriluukun kreivin aikaan ja kiri varmasti voittoon ennen Partytimeä ja Leon Cogeria.

"Paljon uusia asioita tullut hevosen kanssa. Kevyemmällä balanssilla ja löysemmällä sekillä voi ajaa, joka on hyvä asia, kun saadaan vauhtia lisää", Antti Teivainen kertoi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi