Topgun lensi kärkeen – ”Vasta lopussa päästeltiin
Antti Veteläinen sai vuoteensa lentävän lähdön Astrumin Ruotsin 75-voitolla. Kauden toisen täysosuman toi Stonecapes Topgun.Arkistokuva: Anu Leppänen

Topgun lensi kärkeen – ”Vasta lopussa päästeltiin

Antti Veteläisen valmennettavien voittovire jatkui Stonecapes Topgunin kanssa.

Teivolaisvalmentaja Antti Veteläisen suojatit ovat Astrum johtotähtenään voittaneet kymmenestä viime startistaan neljä. Tuorein täysosuma tuli Stonecapes Topgunin juoksemana T5-lähdössä.

Pääsääntöisesti jaksavasti esiintyneen hevosen ponneton meno välistartissa arvelutti ennakkoon. Stonecapes Topgun palasi kuitenkin takaisin tasolleen ja leiskautti parijonosta 13,0/700 metriä ylivoimavoittoon.

”Hevonen oli tosi hyvävoimaisen tuntuinen viimeisessä mutkassa, ja otin sen vielä varman päälle. Vasta loppusuoralla päästeltiin”, Antti Veteläinen huomautti.

”Stonecapes Topgun oli vaisu viikko sitten Vermossa, ja oltiin vähän mietintämyssyt päässä, että mikähän siinä oli. Onneksi se teki näin, että lähtö vei kuitenkin hevosta eteenpäin.”

Teivon lumipöperöinen kavioura oli etenkin alkupään lähdöissä kuluttava. Moni keulahevonen väsähti sopivastakin matkavauhdista.

”Otettiin alku rauhassa. Rata oli tänään jotenkin nihkeä, pari-kolme sekuntia hidas”, Veteläinen arvioi. ”En ollut sen vuoksi huolissani, vaikka keulahevonen sai vetää kierroksen vain 21-vauhtia.”

Pitkään suosikkien paraatimarssina edennyt T5-rivi sai yllätyskäänteen päätöskohteessa. Aki Järvelä kannusti pitkään vaisusti esiintyneen Glen Amoren jymy-yllätykseen. Järvelä on vuokrannut yhdessä Katariina Möllerin kanssa Jimi ja Elli-Noora Romppasen omistaman hevosen kilpailuoikeuden. 8-vuotias tamma karkasi keulahevosen rinnalta omille teilleen.

Juttua muokattu 19.1. klo 9.27: Järvelä ja Mölleri eivät omista hevosta, vaan ovat vuokranneet sen kilpailuoikeuden.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1 10 BWT Ellospank, 43,34%, 1,59 euroa

T5-2 5 Stonecapes Topgun, 26,92%, 4,07 €

T5-3 4 Cameron Wake, 61,39%, 4,89 €

T5-4 7 Nu Del, 30,84%, 5,87 €

T5-5 6 Glen Amore, 0,97%, 297,46 €

Vaihto 81 003,20

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi