Kuluva viikko on ollut Toto-pelien osalta haasteellinen.
Kuluva viikko on ollut Toto-pelien osalta haasteellinen.Arkistokuva: Totofoto

Toto-sivustossa saattaa esiintyä ongelmia keskiviikkonakin – ”Toivomme, että ilta pystytään viemään normaalisti läpi”

Veikkauksen Toto-sivuston ongelmat jatkuvat edelleen, mutta tilanne on menossa parempaan suuntaan.

Koko alkuviikon kestäneet ongelmat Veikkauksen Toto-sivustossa eivät ota ratketakseen. Maanantaina pelaaminen verkkosivujen kautta oli todella haastavaa ja tiistaina käytännössä mahdotonta. Hevosurheilu uutisoi maanantai-iltana ongelmien juontavan juurensa sivustolle tehtyyn järjestelmäpäivitykseen.

”Meidän Toto-pelien internetpelien taustajärjestelmään tehtiin merkittävä päivitys, josta aiheutui ikäviä seurauksia ja aiheutuu yhä häiriöitilanteita digitaalisen kanavan pelaamisessa. Korjaustoimenpiteet ovat koko ajan päällä ja asia tullaan korjaamaan mahdollisimman pian, mutta tällä hetkellä ei pystytä sanomaan, että milloin häiriö on saatu kokonaisuudessaan korjattua”, Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin tuoteryhmäpäällikkö Juha Ahjolinna kommentoi tapahtunutta maanantai-iltana.

Keskiviikkona Vermossa ravataan perinteiseen tapaan Toto65-kierros. Viikon kakkosravit keräävät muita arki-iltoja selvästi suuremman pelivaihdon, joten paine sivuston toiminnan palauttamiseksi on kova. Tällä hetkellä tilanne näyttääkin selvästi paremmalta kuin aiemmin tällä viikolla, mutta verkkopelaamisen sujuvuutta Veikkaus ei voi taata vielä keskiviikonkaan osalta.

”Emme ole tällä hetkellä stabiilissa tilassa sivuston osalta, mutta tilanne on jo selvästi parempi. Häiriöt paikantuvat siihen, että pääseekö pelaamaan, ja jos pääsee, niin kuinka nopeasti”, Ahjolinna sanoo. ”Porukka on tehnyt valtavan pitkiä työpäiviä, että olemme päässeet tähän pisteeseen. Toivomme, että ilta pystytään viemään normaalisti läpi.”

Ongelmat vaikuttavat ainoastaan Toto-pelaamiseen Veikkauksen verkkosivujen kautta. Raviradoilla ja kivijalkamyymälöissä pelaaminen onnistuu normaalisti. Myöskään voitonmaksuun verkkosivun ongelmilla ei ole vaikutusta. Sen sijaan keskiviikon TotoTV-lähetys poikkeaa normaalista siten, että grafiikoita ei kuvaruudussa nähdä.

”Kapasiteettia ohjataan väliaikaisesti pelisivuston toimivuuteen. Vähennämme tällä riskiä siitä, että sivustolla ilmenisi ongelmia toimivuuden kanssa.”

Ongelmat eivät ole Veikkauksen kannalta mikään pieni asia. Moni Toto-pelaaja ja ravien ystävä on ollut esimerkiksi sosiaalisessa mediassa esitettyjen kommenttien perusteella todella tuohtuneita. Pelaajien mielipahan lisäksi sivuston toimimattomuus näkyy luonnollisesti pelivaihdossa.

”Molemmat ovat meille korvaamattomia. Viime päivien pelikohteiden osalta ei ole enää mitään tehtävissä, mutta pyrimme parantamaan että asiat sujuisivat jatkossa paremmin. Pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta pettymystä”, Ahjolinna viittaa sekä pelivaihtoon että asiakkaiden luottamukseen yhtiötä kohtaan.
”Kyse on todella suurista menetyksistä niin liikevaihdon kuin myös pelikatteen osalta. Pelivaihdon osalta puhutaan sadoistatuhansista euroista.”

Keskiviikon raveja isännöivässä Vermossa pelaajia palvelee kolme pelipistettä, joista kaksi sijaitsee rakennuksen keskikerroksessa ja yksi ravintola Ravillassa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi