Toto5:ssä sadantuhannen euron lunastus - kymmenvuotias tamma hienossa voittoputkessa
Antero Vesterisen osaomistama Club Nord Chip juoksi tiistai-iltana voiton Tapio Perttusen ajamana. Arkistokuva: Roosa Lindholm.

Toto5:ssä sadantuhannen euron lunastus - kymmenvuotias tamma hienossa voittoputkessa

Club Nord Chip teki Teivon tiistairaveissa vahvan esityksen johtavan rinnalta. Tapio Perttunen ajoi Reijo Suomalaisen valmentaman tamman hallitusti ykköseksi ajalla 13,9a/2100 metriä. Club Nord Chip kuului pelisuosikkeihin, mutta muissa lähdöissä tulleet yllätykset johtivat siihen, että löytyi vain yksi oikea Toto5-rivi, jolla sai muhkean voittopotin 100 000 euroa.


”Se on hirmu hieno hevonen luonteeltaan”, Antero Vesterinen ylisti. Hän omistaa Club Nord Chipin yhdessä vaimonsa Marja-Leenan kanssa. Tamma tuli heille muutaman viikon vanhana emänsä mukana.

”Kymmenen vuotta olen touhunnut sen kanssa. Viime vuoden kesällä oli hankaluuksia, kun kilpailimme harvakseltaan ja oli koronatilanne päällä. Itsellä on jo ikää ja pitää olla varovainen. Club Nord Chipillä ei ollut harjoituskaveria, joten yksin joutui treenaamaan. Tamma rupesi raveissa jännittämään toisten hevosten seurassa, eikä oikein tullut mitään kilpailemisesta.”

Antero Vesterinen puhui Club Nord Chipin kasvattajan Reijo Suomalaisen kanssa, että tamma tarvitsisi kaveria. Suomalaisella oli Ivalossa useampia samanaikaisia hevosia ja nopeampiakin.

”Talven aikana se meni toisten kanssa porukassa ja alkoi muuttua. Valmennuksessa Club Nord Chip on ihan loistohevonen. Se on varmasti oikein valmennettu ja ruokittu, ja perusasiat ovat kunnossa. Muuten ei voi suorittaa tuolla tavalla”, Vesterinen kommentoi kolmannen peräkkäisen ykkössijan jälkitunnelmissa.

”Silloin tällöin itseä joku asia harmittaa ja on allapäin, niin tuon hevosen kanssa ei voi olla kuin hyvällä tuulella. Se on hieno, upea hevonen. Sillä on hyvä suku, ja se saattaa sopia siitostammaksi. Startti startilta edetään. Olen hevosten parissa ollut syntymästä saakka ja kilpaillut ensimmäisen kerran vuonna 1965. Olen oppinut, ettei eteenpäin kannata katsella. Mukava on sen sijaan katsoa näitä, mitä on nyt tapahtunut, ja oikeastaan koko kesä on ollut hyvä.”

Antero Vesterinen muistetaan erityisesti Vokkerista, jolla hän voitti lukuisia suurkilpailuja ja oli kärkitaistossa myös kuninkuuskilpailussa. Sitä samaa hän teki Puhelin kanssa kuningatarkisassa. Sukutausta laukaalaisella on melkoinen. Isoisä Vihtori Vesterinen toimi Suomen hallituksissa ministerinä useaan otteeseen, ja Anteron isä Paavo oli kansanedustaja sekä muistetaan myös Suomen Hippoksen johtotehtävistä. Molemmat olivat myös menestyviä ravimiehiä.

”Isoisä ajoi nuorena miehenä kilpaa 1800-luvun lopulla sekä 1900-luvun alussa. Hänellä oli kuningatartason tamma Erikka, joka oli Eri-Matin sisko. Isä sijoittui Erimuksen kanssa kuninkuuskilpailussa useamman kerran kolmen parhaan joukkoon”, Antero Vesterinen muisteli ja samalla iloitsi tuoreesta illan voitosta.

Antero Vesterinen on syntynyt 5. marraskuuta, ja myös Tapio Perttunen kuuluu raviurheilun parissa tunnettuihin lukuisiin 5.11. syntyneisiin. Perttunen kertoi voittajahaastattelussa miettineensä hetken kääntämistä kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua.

”Club Nord Chip on hyväajoinen eikä paina johtavan rinnalla, joten se paikka sopii sille. Tietenkin se voi olla raskas juoksuasema, mutta ajattelin kuitenkin antaa mahdollisuuden, kun hevonen tuntui niin hyvältä”, Perttunen kommentoi.

Suuryllättäjät Little Bit Love ja Gutsy Cobbler olivat Toto5:n takuupotin takaajina. Yksiprosenttiset lähtivät takarivistä ulkoa, eivätkä pelaajat luottaneet niihin ennakkoon. Knows Everything hallitsi selvänä suosikkina, ja luottoa löytyi myös päätöskohteen Humu-Liisaan, mutta sen ykkössijan kesti sitten vain yksi kuponki.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi