Olli Koivunen on avainhahmo mahdollisen jackpotin kannalta.
Olli Koivunen on avainhahmo mahdollisen jackpotin kannalta.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Olli Koivusen hattutemppu tuplaisi voitto-osuudet – ”Viimeaikaisen menestyksen perusteella epäilen suuresti”

Olli Koivusen täydellinen ilta tietäisi tuplasti isompia voitto-osuuksia 65-pelissä 6 oikein -tuloksen veikanneille.

Keskiviikkona ravataan jälleen Vermossa. Jo useampana keskiviikkona Veikkaus on asettanut 65-peliin hattutemppujackpotin, joka laukeaa, jos nimetty kuski voittaa kolme 65-kohdetta.

Tällä viikolla kyseinen mahdollisuus on annettu Olli Koivuselle, jonka pitäisi onnistua voittamaan kaikilla kolmella 65-kohteessa starttaavalla ajokillaan, että voitto-osuudet tuplaantuisivat.

Koivunen aloittaa keskiviikon urakkansa illan seitsemännestä lähdöstä. Toto65-pelin neljäntenä kohteena toimiva kisa on 3120 metrin tasoitusajo enintään 45 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Pitkän matkan kisassa Koivusen ajokki on hänelle varsin tuttu, sillä paalun kakkosradalta starttaava Make It Up kuuluu ohjastajan isän, Harri Koivusen, valmennettaviin. Nuorempi Koivunen onkin ollut tuttu näky hevosen rattailla.

Make It Up on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä alkuvuoden aikana, eikä vireessä tunnu edelleenkään olevan moitteen sijaa. 4-vuotiaan tamman viimeisin kisa oli Vermon Talvicup-finaali. Siinä hevonen sijoittui viidenneksi, mutta jossiteltavaakin jäi, kun kolmannessa sisällä matkanneiden Koivusen ja Make It Upin kiriluukut pysyivät loppuun saakka kiinni.

”Voittajalle ei olisi voinut mitään, mutta toinen olisi ollut, jos alussa olisi pystynyt puolustamaan paikan johtavan takana”, Koivunen kertaa Make It Upin viime kisaa.

”Odotan siltä hyvää suoritusta ja ihan kärkipään sijoitusta. Se on ollut hyvässä iskussa jo pitkään ja kaikki viittaa siihen, että se jatkaa samanlaisessa kunnossa.”

Make It Up kilpailee uransa ensimmäistä kertaa kolmen kierroksen matkalla. Olli Koivunen ei usko sen tuottavan ongelmaa. Voittihan hevonen uransa ainoan 2620 metrin kisan joulukuussa.

”Se on rehti hevonen. Ainakin 2620 metrin matkalla se suoritti hyvin.”

Heti seuraavassakin lähdössä Koivusella on hyvä mahdollisuus napata voitto kotiin, kun hänen ohjastamansa Villieläin saa vastaansa tuttuakin tutumman kilpakumppanin Rannan Pomon.

Monta kertaa peräkkäin Rannan Pomo veti pidemmän korren ja jätti Villieläimen toiseksi, mutta osat vaihtuivat hevosten kohdatessa edellisen kerran kaksi viikkoa sitten Vermossa.

Pysyykö Rannan Pomo ja kumppanit tälläkin kertaa takana?

”Toivotaan, että siinä onnistuisimme”, Koivunen sanoo. ”Landen Vinkka ei päästä meitä ainakaan etupuolelle. Landen Vinkka on ollut pirun hyvä, jos vain ravaa. Villieläin on iskussa ja tekee aina parhaansa. Jos juoksunkulku antaa mahdollisuuden, se pystyy voittamaan, mutta juoksu ei tule varmaan taktisesta näkökulmasta menemään ihan yhtä hyvin kuin viimeksi.”

Villieläin on jo kertaalleen tämän kuun aikana voittanut Vermossa.
Villieläin on jo kertaalleen tämän kuun aikana voittanut Vermossa.Kuva: Pekka Salonen

Koivusen viimeinen sauma 65-voittoon keskiviikkona on päätöskohteen Juiceman. 10 kuukauden sairaustauon jälkeen kolmesti kilpaillut ruuna arvottiin seiskaradalle, eikä ohjastaja kohdista kovia odotuksia uransa viimeistä kautta kilpailevan hevosen sijoitukseen.

”Kunhan Juiceman tekisi hyvän juoksun. Se on ollut nyt ihan hyväntuntuinen. Viimeksi se jäi ihan pussiin. Voittaminen voi tietysti olla haastavaa”, Koivunen arvioi.

Haastavaa on toki myös hattutempun ohjastaminen. Viime vuonna Koivunen ajoi 155 voittoa voittoprosentin ollessa 14. Tänä vuonna hänellä on kasassa 12 voittoa voittoprosentin ollessa 11.

”Viimeaikaisen menestyksen perusteella epäilen suuresti, että sellainen tulisi. Mutta olisihan se helvetin mukavaa”, Koivunen tokaisee hattutempun mahdollisuudesta.

65-kohteiden ulkopuolella Koivunen ohjastaa Villieläintäkin valmentavan Kaisa Toivosen tallin Lapland Royalia. Hevonen palaa kuitenkin useamman kuukauden tauolta, eikä kuskilla ole tarkkaa käsitystä hevosen iskukyvystä.

”Se on ailahdellut urallaan tosi paljon. Välillä se on tosi hyvä, välillä ei mene mihinkään. Startti kertoo paljon, mutta tauon takia minulla ei ole tietoa, missä kunnossa hevonen menee.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi