Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen avaa Toto76-divisioonien muutosta. Kuva: Jarno Unkuri.
Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen avaa Toto76-divisioonien muutosta. Kuva: Jarno Unkuri.

Toto76-divisioonarajat muuttuvat syksyllä

Rajat nousevat ja kylmäverisille tulee yksi divisioonasarja lisää. Toto76-divisioonien voittosummarajat menevät uusiksi elokuusta alkaen.

Lämminveristen puolella hopeadivisioonan yläraja nousee 150 000 euroon ja pronssin 75 000 euroon. Haastajadivisioonaan pääsevät jatkossa enintään 40 000 euroa tienanneet ja nousijadivisioona muuttuu 20 000 euron sarjaksi. Kyvyt esiin -sarjan yläraja nousee 7 500 euroon.

Kylmäveriset saavat yhden divisioonan lisää nykyiseen. Tähtidivisioonassa voivat jatkossa kilpailla enintään 120 000 euroa ja huippudivarissa 75 000 euroa ansainneet. Alempien sarjojen eurorajat pysyvät entisellään, mutta nimet siirtyvät pykälällä ylöspäin ja matalimmasta sarjasta tulee kylmäverisilläkin Kyvyt esiin -divisioona.

Muutoksia on tehty kentältä tulleen palautteen perusteella.

"Aktiivien mukaan hyppäys kylmäveristen tähtidivisioonasta avoimeen on ollut liian suuri, samoin kritiikkiä on saanut lämminveristen puolella pronssista hopeaan siirtyminen", Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen perustelee.

Uudet divisioonat ovat käytössä ensimmäistä kertaa kun karsinnat Oulussa 8. syyskuuta ajettavalle finaalikierrokselle käynnistyvät elokuussa.

"Kesäkuun loppupuoli ja koko heinäkuu, mm. Kuninkuusravit, ovat vapaita 76-divisioonakarsinnoista", Pekonen sanoo.

76-finaalien pistelaskuun tulee muutos sen osalta, että jatkossa pisteitä annetaan vain rahasijoille sijoittuneille hevosille. Tähän asti finaaliin oikeuttavia pisteitä on saanut karsinnasta kahdeksan parasta riippumatta lähdön hevosmäärästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi