Toton SM-mitalistit ratkaistiin lauantaina. Kuvan voittajakolmikko vasemmalta Arttu Iisakka, Jarkko Viitala ja Toni Alenius.
Toton SM-mitalistit ratkaistiin lauantaina. Kuvan voittajakolmikko vasemmalta Arttu Iisakka, Jarkko Viitala ja Toni Alenius.Kuva: Joni Eriksson

Toton Suomen mestari selvillä

Toton Suomen mestari ratkaistiin lauantaina Vermossa.

40 toto-pelien ystävää oli kokoontunut Suomen pääradalle ratkomaan, kuka on pelaajista etevin. Kilpailu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun heti päivän ensimmäisenä lähtönä juostussa montelähdössä Jarkko Viitala onnistui pelissään komeasti. Ramble On-Crazy Valley kaksari antoi kertoimen 224,72, joten osuma toi 20 euroa panostaneelle Viitalalle 4494 euron potin. Tämä siivitti hänet myös koko kilpailun voittoon.

”Siinä sai hyvän kaulan, ja sen jälkeen taktiikkana oli pelata omia ideoita, mutta hieman kapeammalla kuin aluksi oli tarkoitus”, tuore Suomen mestari kertasi voittoisaa taktiikkaa.

Viitala ei ole ammattipeluri, mutta seuraa raveja aktiivisesti.

”Olen pelannut raveja lähes koko ikäni ainakin jonkin verran. Muissa päivätöissä käyn, mutta kuvailisin pelaamistani vakavaksi harrastukseksi. Joka päivä katson ravit, ja peleihini teen paljon taustatöitä.”

Viitalalle hevosen omistaminen on myös tuttua.

”Tällä hetkellä on neljä ja puoli hevosta”, hän kertoo. ”20-30% osuuksia on näistä hevosista. Yksi tamma on tiinenä, joten siitä se puolikas. Varsa tulee olemaan minun kasvattajanimellä. Mitään mainehevosia ei tällä hetkellä kuitenkaan ole. Enempi sairastauolla tai sellaisia hevosia, jotka ei ikänsä vuoksi ole vielä startannut. Aikanaan Toni Ylitalon kanssa oli sellainen hevonen kuin Pilsker, joka menestyikin jonkun verran.”

38-vuotias Viitala oli tyytyväinen mies mestaruuden ratkettua. Kaikkiaan hän keräsi päivän aikana 5 319,80 euroa, kun panostukset vähennettiin.

”Ei tätä voi haaveeksi sanoa, mutta jos jotain hommaa harrastaa ja olet yhtenä päivänä Suomen paras siinä, niin onhan se hieno saavutus.”

Toiseksi kilpailussa sijoittui Arttu Iisakka ja kolmanneksi Toni Alenius.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi