Quandary Tile lähti rivakasti ja jaksoi loppuun saakka.
Quandary Tile lähti rivakasti ja jaksoi loppuun saakka.Kuva: Anu Leppänen / arkisto

Totutun menestyksekäs Porin reissu - Koivusen talli jatkaa mahtivedossa

Perjantain Toto5-kierroksella juhlivat suosikit, mutta yksi yllättäjäkin saatiin sentään oikeaan riviin mukaan.

Toto5-avauksessa Harri Koivusen valmentama Quandary Tile lähti auton takaa rivakasti liikkeelle ja eteni vaivatta johtopaikalle. Tämän jälkeen lähtö oli käytännössä taputeltu, varsinkin kun kovimmaksi haastajaksi uumoillun Ypäjä Orienten kohtalona oli jäädä voimat tallessa pussiin.

”Sain ajaa ensimmäiset 800-900 metriä tosi hiljaa” Quandary Tilea ajanut Olli Koivunen kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Vauhti kiihtyi loppua kohden, ja tamma jaksoi mennä hienosti perille saakka. Kengittä kilpaileminen on sille iso etu.”

Koivusten toinen Toto5-koitoksen ykkössija tuli kierroksen pelatuimmalla hevosella Stardust Comerylla, joka otti omansa varmaan tyyliin, vaikka maalisuoraa ahnaasti polkenut Super Topaz lähestyikin lopussa. ”Ehkä meni vähän tiukille, mutta ei meillä ollut hätää”, Olli Koivunen totesi. ”Jos vain olisin lähtenyt aikaisemmin ajamaan alta pois, ero olisi ollut suurempi.”

Ei kahta ilman kolmatta, kun Harri ja Olli Koivusen juhlat jatkuivat vielä Toto5-päätöksessäkin. Voiton vei Andover Hallin 5-vuotias poika Mico Mick, joka paransi ennätystään puolellatoista sekunnilla lukemiin 14,3a/1609 metriä.

Kylmäveristen tasoitusajossa uransa avausvoittoon nousi Jorma Mattilan valmentama Vektorin Valo.

Tamman esitys tuli pelaajille yllätyksenä, mutta ohjastaja Seppo Markkula osasi siltä jotain odottaakin. ”Hevonen on oikein hyvässä kunnossa, mutta pitkä takamatka arvelutti etukäteen”, hän sanoi ratahaastattelussa. ”Pääsimme etenemään mukavasti kohti kärkeä kilpakaverin peesissä, ja kun käänsimme kirikaistalle, tiesin tamman tulevan hyvin loppua.”

Sebastian Långströmin valmentama ja Jukka Torvisen ajama Il Quito hallitsi lähtönsä tapahtumia alusta loppuun. Sekin lukeutui kierroksen ennakkosuosikkeihin.

Lue lisää ensi keskiviikon Hevosurheilusta. Tilaajana voit lukea raportin jo maanantaina verkossa.

Tilaa Hevosurheilu tästä linkistä!

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 4 Quandary Tile, 51,94 %, 1.64 €

T5-2: 15 Vektorin Valo, 5,51 %, 16,11 €

T5-3: 9 Stardust Comery, 72,85 %, 21,79 €

T5-4: 4 Il Quito, 27,71 %, 39,40 €

T5-5: 7 Mico Mic, 20,43 %, 68,07 €

Vaihto: 70 767,50 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi