Maarianhaminan kaudenavausraveissa sattui ja tapahtui, mutta sää suosi ja yleisö viihtyi.
Maarianhaminan kaudenavausraveissa sattui ja tapahtui, mutta sää suosi ja yleisö viihtyi.Arkistokuva: Jarno Unkuri

Traktori seikkaili radalla – lähtö keskeytettiin viimeisellä takasuoralla

Maarianhaminan kaudenavausraveissa riitti dramatiikkaa.

Lauantai-illan neljättä lähtöä oli ajettu viimeiselle takasuoralle saakka, kun tuomaritornista havaittiin traktorin tulleen radalle. Kyseessä oli ravien ainoa 2640 metrin lähtö, ja ratamestari ilmeisesti luuli matkan olleen 1640 metriä.

Kellot pistettiin soimaan lähdön keskeyttämisen merkiksi, ja vaikka traktori ehti nopeasti pois radalta ja vaaratilanne väistyi, keskeytys pysyi kärkipään valjakoiden harmiksi voimassa. Koska pitkästi yli puolet lähdöstä oli ehditty ajaa, se siirrettiin illan viimeiseksi.

Silloin se ajettiin hämmästyttävän samalla tavalla ja oletettavasti täysin samalla tulojärjestykselläkin kuin keskeytetty lähtö. Arna Ruohomäki kierrätti Jordanin yli kilometrin kirillä voittoon ohi johtaneen M.T. Lecavalierin. Sitä ajanut Oskar Kylin-Blom kuittasi tapauksen huumorilla.

”Kaikkeen pitää varautua, kun kesäraveihin lähtee. Oli tosi kivaa, kun oli yleisöä, kun ollaan meillä Ruotsissa ajettu koko kevät tyhjille katsomoille”, Kylin-Blom kiitteli tunnelmaa.

Lisää dramatiikkaa oli luvassa heti viidennessä lähdössä, joka piti uusia puolenkymmentä kertaa ennen kuin päästiin matkaan. Sekin harmistus unohtui, kun yllätysvoittoon kiri kotiradan Arctic Don.

Ravien venyminen pisti pasmat sekaisin myös peliyhtiö ATG:ssä. T-pelien ja lähtöjen 4 ja 1o voitot saatiin maksuun vasta toista tuntia ravien päättymisen jälkeen.

Suomalaiskuskeista voittivat Arna Ruohomäen lisäksi Harri Koivunen kolmesti (He Is Felix, Minecraft, Bello Ragazzo) ja Hannu Korpi kerran Grainfield Aiden). Tynkäkauden toiset ravit Maarianhaminassa ajetaan syyskuussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi