Troopers on Seinäjoen kestomenestyjä.
Troopers on Seinäjoen kestomenestyjä.Arkistokuva: Anu Leppänen

Troopers nakersi yliotteen vauhtijuoksun viimeisellä satasella

Perjantai-illan totonelkut ratkottiin Seinäjoella ja Forssassa. Hevosurheilu raportoi Seinäjoen kisat lähtö lähdöltä. Toto4-rivi alkoi odotetusti, kun pelipankki Troopers jatkoi vahvoja suorituksiaan lempiradallaan.

Toto4-1: Tauolta palannut Anni Sue oli kiivaassa kiihdytyksessä nopein ja otti Juha Länsimäen kanssa keulapaikan. Kiihdytys kuitenkin venähti, kun useasta osoitteesta ladattiin. Avauspuolikas hurjasteltiin 10,5-lukemiin.

Tempo pysyi koko avauslenkin railakkaana, Anni Sue kiskoi sen hieman muiden edellä kerrassaan 12,0-vauhdilla. Päätöspuolikkaan alussa muut tavoittivat karkulaisen, ja maalisuoralla Black Maya ja perässä ravannut Troopers vyöryivät ohi keulahevosen. Black Maya oli sitkeä, mutta Troopers ohitti sen varmoin ottein.

”Kovatasoinen lähtö, jossa oli vauhtia keliin nähden aika hyvin”, Troopersin hovikuski Markku Hietanen aloitti. ”Paikkojen hakua oli. Meillä huono selkä oli edessä, mutta hyvin se lopussa meni. Viimeisellä satasella se (Black Maya) taipui helposti.”

Troopers teki komean voittotuloksen 14,9a/2100 metriä.

Hermanni Paavola voittajan taustavoimista pääsi ääneen seuraavana.

”Kaukana oli, ja hyvä hevonen keulassa, että katsoin kerkeääkö se, mutta sitten alkoi näyttää, että ero hupenee ja saadaan kiinni.”

Johanna Männistön ja Hermanni Paavolan omistaman ja kasvattaman Troopersin uran 16 voitosta peräti kymmenen on tärähtänyt Seinäjoella.

”Se tykkää täällä mennä, ja täällä on sille sopivia sarjoja”, Hermanni Paavola valaisi.

Gunvald ehti vielä Black Mayan rinnalle, mutta jäi kolmanneksi. Anni Sue tsemppasi oikein lupaavasti neljänneksi, eikä hävinnyt kärkikolmikollekaan paljoa.

Toto4-2: Toinen kohde oli avoin lyhyen matkan kisa, joka oli täysin vastakohta nelkun avauslähdölle.

Reima Kuislan pyssyt oli arvottu pienille lähtönumeroille. Niistä President Lindy otti keulapaikan, ja tallikaveri Everest De Ginai seurasi. Excalibur It matkasi toisella ilman vetoapua, mutta se palasi edellä mainittujen tavoin paussilta, joten Niko Jokelalla ei ollut intoa vaatia keulahevoselta matkan aikana vauhtia.

President Lindy sai vetää kierroksen 15,5-kyydillä, mutta oli voittotaistossa hampaaton. Se käytiin maalisuoralla kärkeen jyränneen Excalibur Itin ja terhakasti lopettaneen Everest De Ginain välillä, joka ei päässyt hyvästä yrityksestä huolimatta ohi Teuvan tykistä.

Antti Mäntymäki oli lähdön alla allapäin, mutta pääsi maiskuttelemaan yllätyksekseen suojattinsa ykköstilaa.

l"ämmityksen jälkeen tuntui, ettei tänään ole meidän päivä. Se sai oman juoksupaikkansa, kun lähdettiin – se tykkää siinä juosta", Antti Mäntymäki viittasi kuolemanpaikkaan, joka ei ole Excalibur Itin kohdalla nimensä veroinen. "Mennään kohti lauantailähtöjä. Päästään pikkuisen vielä treenaamaan, niin uskon, että hyvä tulee."

Excalibur Itin ykköstilaan 1600 metrillä riitti aika 14,7a. Ruuna oli veikattu neljänneksi eniten.

Senty oli yllätyskolmonen. Suosikki Still Loving You oli taustalla hiljaisen matkavauhdin jälkeen helisemässä. Se oli kirivaiheessa vetämättömässä selässä, ja epäonnistuminen sinetöityi laukkaan loppukaarteessa.

Toto4-3: Kylmäveristen kohde kisattiin 2600 metrin matkalla, ja siihen saatiin yllätysvoittaja, kun Hannu Tikkalan suojatti Velhomies otteli parhaaksi.

Kiihdytys oli epätasainen. Ruiske ja Vilmai nahistelivat kärkipaikasta, ja jälkimmäisen johdolla lopulta mentiin.

Vilmai johti maalisuoralle asti, jolloin taipui pahasti. Toista rataa vetänyt Velhomies runttasi kärkeen, ja Villin Viksu jyräsi kolmatta rataa pitkin haastamaan. Sen laukattua maalisuoralla voitti Velhomies selvällä erolla muihin.

"Vauhti vain kiihtyi turhan kovaksi, sen takia laukkasi", Hannu Tikkala muisteli Velhomiehen viime juoksua. "Velhomies jaksaa mennä, ettei se aivan ensimmäisenä varmaan väsy. Se on hyvä puoli tässä, mutta vauhtia puuttuu."

Velhomies oli seitsemänneksi pelatuin. Voittajapelissä se maksoi siihen luottaneen rahat takaisin yli 50-kertaisesti.

Suosikki Tarmo Ite tuli valmentajansa Juha-Matti Paavolan kanssa hopealle ennen H.V. Tokkaa.

Toto4-4: Juha Länsimäen ensiesiintyminen Madam's Viggo Boyn kyydissä ei olisi voinut paremmin päättyä.

Nelossuosikki Madam's Viggo Boy lähti auton takaa hyvin matkaan, eikä sillä vaikuttanut olevan suurempia vaikeuksia keulapaikan nappaamisessa. 12,5-vauhtisen alun jälkeen se sai rauhoittaa tempoa, eikä voitto ollut ratkaisumetreillä uhattuna ollenkaan.

"Kuulin vihjeiden kyselijöiltä, että Madam's Viggo Boy oli tehnyt viimeksi hyvän juoksun, vaikka sijoitus oli tuollainen. Se oli päänsä lyönyt puomiin ja sen jälkeen näyttänyt oikein tosi hyvälle", Juha Länsimäki oli evästetty pelinikkarien toimesta. "Viimeisessä kurvissa kun vedit korvat auki, se alkoi tehdä eroa ja voitti helposti. Ne on nää Torstenin (Rabb) hevosen olleet aina hyviä."

Madam's Viggo Boy teki 1600 metrillä saman voittoajan (14,7a) kuin avoimen lähdön paras kaksi lähtöä aikaisemmin.

Kakkosvääntö oli todella tasainen kolmen hevosen kesken. Jackpot Aria palkittiin kakkospalkinnolla, Hataar The Brave ylsi pronssille täydentämään yllätyksellisen totokolmikon.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi