Tuhti joululehti keskiviikon kaksoisnumerona

Tuhti joululehti keskiviikon kaksoisnumerona

Hevosurheilu toivottaa lukijoilleen iloista joulua.

Vuoden voitokkaimpiin hevosiin kuuluva Myrskyri esittäytyy joululehden lähikuvassa. Myrskyri on nimittäin antanut paljon outokumpulaiselle harrastajavalmentajalle Ari Karttuselle. Se on hevonen, joka näyttää pehmolelulta, sillä korvat ovat pörröiset ja silmät tummat. Ulkonäkö kuitenkin pettää, niin kuin se usein tekee.

”Eikö ole jännä tää hevonen”, Ari Karttunen sanoo. ”Tässä se on kuin lammas, mutta sitten kun menet tonne radalle…”

Sukulinjat-sarjassa saman perheen hevosihmiset puhuvat toisistaan. Joululehdessä tutustumme hankasalmelaisiin Pekka ja Sami Vehviläiseen, joilla on ikäeroa vain 19 vuotta. Isä ja poika ovat olleet käytännössä aina yhdessä.

”Hänellä on ammattikollegoidensakin silmissä vielä sitä oikeaa vanhan ajan hevosmiestaitoa”, Sami Vehviläinen sanoo isästään.

Vuoden kaartuessa loppukaarteeseen on aika arvioida vuoden onnistuneimmat hevoset. Tässä lehdessä rankingeissa välkkyvät sekä 4- ja 5-vuotiaat että vanhemmat suomenhevoset.

Tiede-palsta luo puolestaan katsauksen hevosen lämmönsäätelyyn.

Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsee kehitysvammaisille toimiva ratsastuskoulu. ”Minusta heidän kehonhallinnalleen tekee hyvää aloittaa ratsastus melkein heti, kun he osaavat istua”, kaikki tunnit pitävä Maritta Enqvist arvioi.

Urheilu ottaa ja urheilu antaa. Erilaisten mielenterveysongelmien esiintyvyyden on kansainvälisesti arvioitu urheilijoilla olevan 5–45 prosentin luokkaa. Uutta elämäänsä Jyväskylässä aloitteleva kenttäratsastaja Veera Peltokangas kertoo kakistelematta vaikeista hetkistään, koska kokee avoimuuden auttavan paranemisen tiellä.

Lue lisää ratsastusosiosta täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Arkipyhät vaikuttavat lehden ilmestymiseen. Hevosurheilu ilmestyy joulun ja uuden vuoden pyhäpäivistä johtuen kaksoisnumeroina kolmesti peräkkäin. Ilmestymispäivät ovat keskiviikko 23. joulukuuta, keskiviikko 30. joulukuuta ja loppiaisesta johtuen perjantai 8. tammikuuta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi