Tapio Perttunen oli Ypäjä Pormestaron ohjissa.
Tapio Perttunen oli Ypäjä Pormestaron ohjissa.Anu Leppänen

Tuleeko lahjakkaasta oriista Tampereenkin pormestari?

Ypäjä Pormestari hallitsi Kriterium-koetta Teivossa ja jatkaa tappioitta kolmen kilpailun jälkeen. Tähtäin on syksyisessä Tampereen Kriteriumissa, joka on nelivuotiaiden suomenhevosten pääkilpailu.

”Varsat ovat varsoja, mutta kolme starttia tämä on malttanut pysyä ravilla”, Tapio Perttunen sanaili. Hän on Ypäjä Pormestarin valmentaja ja ohjastaja.

Ypäjä Pormestari johti nuorten hevosten joukkoa rinnallaan 40 metrin takamatkalta startannut Wertti. Se antoi hyvän vastuksen, mutta Ypäjä Pormestari hallitsi varmasti alle 29-vauhtisella päätöskierroksella.

”Hyvin se lähti ja annoin mennä rauhassa. Tiesin, että takamatkalla on hyviä hevosia, mutta luotin tämän nopeuteen. Pidin puolen hevosenmitan edessä, ja voimia jäi vielä varastoon. Ypäjä Pormestari ei ole iso poika mutta haluaa mennä ja on semmoinen perusrehti hevonen”, Tapio Perttunen jatkoi.

Nuoret ohjastajat mittelivät taitojaan Martti Keskisen Ajajamestaruus -kilpailussa. Siinä ajettiin kolme osalähtöä. Tino Paldan kiritti niistä ensimmäisessä Samuli Innasen valmentaman Infiniton toisesta parista ulkoa vakuuttavaan voittoon. Suvi Vaittisen ajama Mico Mick lopetti taustalta terävästi toiseksi.

Toisessa osalähdössä Väinö-Kalle Korhosen ajama Brilliant Stride kesti suosikin paineet keulasta, vaikka Anette Antti-Roikon ohjastama Mini Pepper ehti lähelle. Milla Pitkänen valmentaa voittajaa.

Kolmanteen osalähtöön ohjastajat saivat valita hevosen kahden ensimmäisen osalähdön sijoitusten mukaisesti. Tino Paldan otti ajokikseen Qiulius On Stagen. Markku Niemisen valmennettava piti suosikkiasemansa hallitusti, ja Paldanin ajo onnistui hienosti. Hän ei ollut mukana alkukiihdytyksessä mutta eteni keulaan toisessa kaarteessa. Anette Antti-Roiko kiritti Angela Matterin toiseksi ja ajoi toisen kakkossijansa. Myös Suvi Vaittisen hyvä ilta sai jatkoa, kun Winners Lane tuli kolmanneksi.

Toto5:n avauskohteen voittajaohjastajalla Väinö-Kalle Korhosella ja päätöskohteessa keulavoiton Virin Varpun rattailla ajaneella Juhani Heikkisellä on ikäeroa reilusti päälle 60 vuotta. Korhonen on 18-vuotias ja Heikkinen 82-vuotias.

Lue Tampereen raveista lisää ensi viikon keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 2 Brilliant Stride, 32,51 %, 2,17 euroa

Toto5-2: 3 Ypäjä Pormestari, 56,63 %, 2,62 e

Toto5-3: 1 Pope, 19,29 %, 9,19 e

Toto5-4: 5 Quando, 9,72 %, 36,81 e

Toto5-5: 2 Virin Varpu, 28,41 %, 53,24 e

Vaihto 74 374,74 e

Voitto-osuus 53,24 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi