Tuomas Pakkanen. Kuva: Jarno Unkuri.
Tuomas Pakkanen. Kuva: Jarno Unkuri.

Tuomas Pakkanen: “Suomessa ollaan, syksyllä takaisin Ruotsiin”

Tuomas Pakkanen odottaa muiden tavoin kilpakauden alkua Suomessa.

”Täällä minä olen ollut maaliskuusta lähtien. En ole minnekään kadonnut”, Pakkanen hymähti Savossa uteluun, missä mies vaikuttaa tällä hetkellä.

Sydäntalven Pakkanen toteutti pitkään suunnittelemansa projektin Ruotsiin. Hän valmensi ja kilpailutti hevosia Sisyfosin valmennuskeskuksesta käsin lähellä Tukholmaa. Miehen mielessä on uusia tempaus ensi syksynä.

”Olisihan siellä voinut jatkaa kilpailemista pidempäänkin, mutta näin keväällä lähtöihin tulee uusia freshejä hevosia niin paljon, että menestyminen on vaikeaa. Parempi odottaa ensi syksyyn ja iskeä silloin uudelleen.”

Huhtikuu on kelirikkoaikaa Pakkasen kotitallilla Pöljässä, lähellä Siilinjärveä. ”Silloin täällä on aina hyvä laitella ja opettaa varsoja.”

”Nyt ovat radat kuivuneet ja sopivaahan olisi ollut päästä kilpailemaan jo toukokuun puolivälissä, mutta odotetaan nyt sitten loppuun asti”, 15 hevosen tallia pyörittävä Pakkanen tuumi.

Sisyfosilla Tuomaksen mukana oppiharjoittelussa talven ollut tytär Elina Pakkanen jatkaa siellä kuun puoliväliin Nina Pettersson-Perklénillä.

”Olen juuri lenkillä Dreaming Bluesilla. Sehän voitti huhtikuussa montéssa minulla 14,4a-tuloksella Solvallassa”, satulassa puhelimeen vastannut Elina kertoi tuoreimmat kuulumiset.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi